DOSAR BĂSESCU / Două note informative, probe ale turnătoriei lui Petrov

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Două note informative semnate de Petrov, alias Traian Băsescu, din dosarul CNSAS, trimis în instanţa Curţii de Apel Bucureşti, au fost prezentate aseară de Antena 3. În cele două  documente, cu scriere olografă, Traian Băsescu şi-a turnat doi colegi de la Institutul de Marină.

Colegiul CNSAS a aprobat Nota de constatare. Aceasta conţine, potrivit informaţiilor Europa Liberă, descrierea documentelor găsite în diverse dosare despre Traian Băsescu, copii ale notelor informative, atât olografe, cât şi cele redactate de ofiţerul de Securitate în urma discuţiilor cu ”sursa”, istoricul dosarului şi corespondenţa dintre diverse instituţii. Dosarul a fost înregistrat miercuri la Curtea de Apel Bucureşti.

Traian Băsescu şi-a văzut dosarul de la CNSAS cu doar câteva zile înainte alegerilor europene şi ar fi recunoscut că notele informative olografe îi aparţin, au declarat pentru Europa Liberă surse din instituţie.

Citeşte şi: VERDICT CNSAS / Traian BĂSESCU, alias “Petrov,” a colaborat cu Securitatea

Aşa cum a scris Europa Liberă, Traian Băsescu nu are angajament cu Securitatea, lucru spus şi de acesta ulterior ( ”colaborare, colaborare, dar nu există angajament”). Pe de altă parte, Băsescu a negat faptul că ar fi avut numele de cod ”Petrov”, aşa cum a afirmat Antena 3.

Sursele Europei Libere au dezvăluit că Traian Băsescu are un dosar de reţea, dar că acesta conţine doar coperţile pe microfilm, iar notele informative ale acestuia au fost descoperite în dosarele altor persoane care aveau dosare de urmărire informative (DUI).

Traian Băsescu spune că nu există „angajamentul său”

Traian Băsescu a spus pe pagina sa de facebook că a luat notă de faptul că Antena 3 a prezentat documente din dosarul întocmit de CNSAS şi trimis la instanţă pentru a se stabili prin hotărâre judecătorească dacă a fost colaborator al securităţii sau nu.

„Fac precizarea că nu există un angajament semnat de mine nici în dosarul inscripţionat cu numele meu şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de mine sau chitanţe care să ateste plăţi efectuate de fosta securitate către mine şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator .

Din câte ştiu, documentele pe care CNSAS le-a anexat în dosar cât şi microfilmul dosarului meu au fost predate de către SRI la arhiva CNSAS încă din anul 2006,” explică Traian Băsescu, cel care a luat 4 adeverinţe de necolaborare cu Securitatea de la CNSAS.

Traian Băsescu ar fi fost racolat în perioada în care era student la Institutul de Marină din Constanţa.

Dosarul său de la Securitate a dispărut.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Ayatollah-ul Andrei CARAMITRU anunță viitorul primar general al Bucureștiului. Nu va fi Rareș BOGDAN
Cristian Buşoi şi-a dat demisia DIN FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL PNL BUCUREȘTI, iar locul său ...