Mesajele premierului și președintelui cu prilejul Zilei Eroilor

Valentin Borcea Uncategorized

Mesajul liderului de la Cotroceni: 

„Ca o tradiție, în fiecare an sărbătorim «Ziua Eroilor» odată cu Înălțarea Domnului. Cu acest prilej, comemorăm jertfa celor care au avut viziunea unui viitor mai bun, curajul de a vorbi deschis despre aceasta și de a-i inspira și pe alții, precum și determinarea de a acționa pentru împlinirea unui bine mai înalt.

Prin actele de eroism, patriotism și dăruire ale semenilor noștri, pe câmpurile de luptă sau în închisorile comuniste, au fost apărate integritatea şi libertatea țării și păstrată demnitatea națională.

Suntem profund recunoscători pentru sacrificiul suprem al militarilor români căzuți în teatrele de operații din Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, cât și în misiunile internaționale derulate sub egida organizațiilor internaționale, la care România este parte, şi le suntem alături celor răniți în cadrul acestor misiuni. 

Transmitem un gând bun și eroilor noștri care își desfășoară, în prezent, activitatea cu modestie, profesionalism și devotament, în țară şi în teatrele de operații, demonstrând fermitatea angajamentelor României față de aliații şi partenerii săi externi şi față de valorile democrației.

Toți acești oameni sunt adevărați apărători ai păcii, ai principiilor dreptului internațional și, în același timp, asigură un viitor demn pentru România. Spiritul de sacrificiu de sine și altruismul reprezintă baza pe care împreună, ca națiune, putem consolida un viitor mai bun. O societate puternică nu se poate construi prin individualism, ci doar prin unitate.

Lecțiile de viață pe care le-am primit de la eroii neamului românesc reverberează puternic dinspre trecut și ne pregătesc pentru provocările noastre actuale și viitoare. Vă îndemn, dragi români, să ne inspirăm din sacrificiile tuturor eroilor noștri și să găsim puterea și voința de a triumfa asupra oricăror obstacole.

Educația tinerelor generații în spiritul valorilor pentru care au luptat eroii noștri este esențială și ar trebui să reprezinte o prioritate pentru noi toți.

Libertatea este o moștenire neprețuită pentru noi, cei care în prezent ne bucurăm de o Românie pe deplin integrată în comunitatea statelor libere și democratice.

 Urmând exemplul înaintașilor noștri, avem obligația de a o păstra, prin abnegație, dăruire de sine, curaj și simț al datoriei, în orice domeniu ne-am desfășura activitatea.

Datoria noastră este de a arăta că am înțeles sensul jertfei lor supreme şi de a menține vie memoria și recunoștința veșnică față de Eroii Neamului.

Dumnezeu să îi odihnească în pace!”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Scandal la Chișinău: „Proeuropenii” susținuți de PNL bat palma cu oamenii Rusiei
Scandal uriaș în mediul politic de la Chișinău. Blocul ACUM, nominal pro-european, și susținut cu ...