Dăncilă ar vrea să trimită ARMATA la Valea Uzului! UDMR a EXPLODAT

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

După tensiunile de pe 6 iunie de la Cimitirul Internațional Valea Uzului, premierul Viorica Dăncilă a anunțat o posibilă soluție la diferendul care a aprins spiritile românilor și etnicilor maghiari.

„Una dintre propuneri vizează preluarea administrării de către Ministerul Apărării Naționale a Cimitirului eroilor căzuți în cele două războaie mondiale – Valea Uzului și consacrarea statutului de cimitir internațional, având în vedere faptul că în această necropolă sunt înhumați militari de mai multe naționalități. Însă, orice decizie va fi luată după consultări cu toate părțile implicate. 

Șeful Executivului dezaprobă orice acțiune menită să alimenteze conflictul între cetățenii României și declarațiile care instigă la ură și la nerespectarea simbolurilor statale ale țării noastre. ” a transmis guvernul printr-un comunicat. 

Guvernul vrea să trimită Armata la Valea Uzului

Pe scurt, cimitirul ar putea trece în subordinea Armatei care se va îngriji de el. Nici la comuna Sânmartin din Harghita, care l-a administrat în ultimii 25 de ani fără să știe exact dacă este pe raza ei. Nici la orașul Dărmănești din Bacău, care a ridicat crucile pentru eroii români îngropați acolo. Doar că liderul UDMR nici nu vrea să audă de acest compromis.

„Până nu există un dialog real şi, după cele întâmplate joi, am prea puţină încredere că această soluţie cu preluarea Cimitirului Valea Uzului de către MApN este bună, nu am încredere în această soluţie. Nu cred în această soluţie în acest moment şi fără un dialog real”, a spus Kelemen Hunor pentru Mediafax. 

În paralel, miniștrii de Externe ai României și Ungariei au discutat din nou la telefon despre situația legată de cimitirul internațional. Teodor Meleşcanu l-a informat pe Péter Szijjártó că, la solicitarea prim-ministrului României, cimitirul din Valea Uzului va intra în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, iar şeful diplomaţiei ungare a luat la cunoştinţă acest fapt. Cei doi miniştri au subliniat şi au confirmat necesitatea unei soluţii paşnice, a transmis agenția ungară de presă MTI.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un homosexual – contracandidat al lui DONALD TRUMP?
Partidul Democrat din SUA a declanşat competiţia internă pentru desemnarea candidatului la preşedinţie pentru scrutinul ...