FMI susţine că pensiile şi salariile minime sunt prea mari. „Programul PRIMA CASĂ ar trebui eliminat”

Andrei Marcu ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC

A trebuit să intre Liviu Dragnea la puşcărie, pentru Jaewoo Lee, şeful misiunii FMI în România, să vină facă praf legea pensiilor aflată în Parlament.

“Legea pensiilor va împovăra şi îndatora generaţia tânără, în timp ce va aduce cheltuieli suplimentare de circa 4% din PIB, folosind bani ce ar fi putut fi utilizaţi în proiecte ce ţin de investiţiile publice, în sănătate sau în educaţie, apreciază reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), după ce au finalizat vizita pe Articolul IV, prin are au analizat starea economiei româneşti.

Grija faţă de tânăra generaţie cu dubla măsură

„Legea Pensiilor care se află în prezent în Parlament justifică o analiză asupra echilibrului nevoilor sociale şi a sustenabilităţii fiscal. Provizioanele din actuala formă a legii ar genera cheltuieli suplimentare de circa 4% din PIB. Acest lucru ar da o lovitură gravă finanţelor guvernamentale, ar împovăra generaţia tânără, şi ar deprioritiza cheltuielile pentru investiţii publice, educaţie şi sănătate”, spune Jaewoo Lee, şeful misiunii FMI în România.

Astfel, FMI susţine că salariul minim în România a depăşit deja nivelul sustenabil din cauza ritmului rapid de creştere, şi că politicile guvernamentale trebuie să se concentreze pe investiţii, care reprezintă viitorul economic al ţării, şi nu pe salarii crescute rapid pe termen scurt, pentru că nu sunt este o strategie sustenabilă.

Jaewoo Lee a mai spus că programul Prima Casă ar trebui eliminat treptat.

Cine este Jaewoo Lee?

El a venit la post dintr-o misiune în Sri Lanka. A lucrat pentru Banca Merryl Linch. Este profesor Universitatea California. Cum era de aşteptat, în Sri Lanka a cerut guvernului să mărească TVA-ul.

România s-a mai împrumutat cu 20 de miliarde de dolari de la FMI pe vremea guvernării Emil Boc, când s-au tăiat salariile bugetarilor şi pensiile.

Prezent în studioul unei televiziuni, ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că reprezentanții Fondului Monetar Internațional au făcut estimări greșite în privința României.

 

 

Loading...

One Comment

  1. Bai dar ăștia apar ca vulturii la cadavru frate !!?? Ce dreaq vrea sa ne zică chinezoiul tailandez ca trăim mai bine si ca am ridicat capul !? Pai fu…-l in gurița ca la grădinița de papițoi iar vrea sa ne dea împrumut 20 de miliarde de euro ca pe vremea lui marinarul si piticul por.. !? Si sa se dica toti in BNR adica isarescu si in bănci ca sa nu falimenteze ca sunt prea mari !? Din partea poporului roman ,si sunt convins ca aici se alătura toti #rezistentii ,Puie monta ,m…e PSD si tinerii frumoși si liberi de la USR ,( sau macar aia care mai gândesc de la toate părțile /partidele ) si le putem spune m….e FMI , aici e țara suverana nu colonie !!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Securistul de la Chişinău s-a predat ruşilor. Vrea FEDERALIZAREA Republicii Moldova
Dmitri Kozak, vicepremier al Federaţiei Ruse şi reprezentantul special al preşedintelui rus pentru relaţii economice ...