Michel Platini a fost arestat. Cel mai mare caz de corupție.

Andrei Marcu fotbal Principal

Fostul președinte al UEFA, Michel Platini, a fost arestat pentru infracțiunea de corupție. Ar fi  facilitat Qatar-ului, contra unei sume de 1.5 milioane de euro, organizarea Campionatului Modial din 2022.

Platini ar fi recunoscut la audierea care are loc în cadrul anchetei ordonate de Parchetul Financiar Naţional, că a votat pentru Qatar la scrutinul atribuirii din 2 decembrie 2010.
Michel Platini – mai cred anchetatorii – că ar fi mijlocit și întâlnirea Emirului Qatarului, Tamim Ben Hamad Al Thani, a Șeicul Hamad Ben Jassem PNF cu președintele Nicolas Sarkozy, pe data de 23 noiembrie 2010, la Palatul Elysée.

Citește și:  ŞERBAN NICOLAE: „STS nu mai are ce căuta în procesul electoral”

Michel Platini a fost preşedintele forului continental între 2007 şi 2015, când şi-a pierdut postul din cauza Comisiei de Etică a FIFA.

Michel Platini şi Sepp Blatter, excluşi din fotbal

Fostul star al naţionalei Franţei era considerat favorit să-l înlocuiască pe Sepp Blatter la şefia FIFA, în 2016, înainte ca ambii să fie excluşi din fotbal pentru patru ani.

Qatarul a primit organizarea Cupei Mondiale din 2022 în decembrie 2010, iar Mondialul de peste trei ani va fi primul din istorie organizat iarna, din cauza temperaturilor ridicate din perioada verii.

Michel Platini a cucerit de trei ori consecutiv „Balonul de Aur” ca fotbalist, în 1983, 1984 şi 1985. A fost antrenorul naționalei Franței.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Avertismentul lui Tăriceanu: “Cei din pădure se răzgândesc destul de repede; să nu deveniți din vânători, vânați!”
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, A LANSAT TORPILE POLITICE LA ADRESA CELOR DIN OPOZIȚIE cu ...