Ucigașul de ROMÂNCE din Cipru, șapte condamnări la închisoare pe viață

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

Nikos Metaxas, primul criminal în serie din istoria Ciprului, a primit șapte condamnări la închisoare pe viață. El a pledat vinovat pentru răpirea și uciderea a cinci femei și două fete, toate străine. Printre victime se numără și două românce, mamă și fiică.

El a ascuns cadavrele într-o mină abandonată de lângă Nicosia, capitala cipriotă. Unele femei, inclusiv româncele, au fost găsite băgate în valize, pe fundul unui lac cu lichid toxic din cadrul explotării miniere.

Româncele ucise, mamă și fiică

Fostul militar a izbucnit în lacrimi la tribunal și a cerut iertare de la rudele celor 7 victime. Cazul a fost extrem de delicat. Nikos Metaxas a purtat o vestă antiglonț. Cele șapte condamnări la închisoare pe viață sunt cea mai dură sentință dată vreodată de justiția din Cipru.

Crimele au avut loc între septembrie 2016 și august 2018. Româncele au fost primele victimele ale măcelarului din insula Afroditei. Au urmat apoi trei femei și o fată din Filipine și o femeie din Nepal. Nikos Metaxas le aborda pe rețele de socializare sau pe site-uri matrimoniale, își dădea întâlnire cu ele și le omora. Cazul a ieșit la iveală abia în aprilie acest an, când două cadavre au fost găsite în mină.

Societatea cipriotă se întreabă acum de ce asasinul a scăpat atâta vreme. Mai ales că rudele unor victime au făcut apel la poliție când femeile în cauză au dispărut. Presa cipriotă chiar a filmat în apartamentul româncei la puțin timp după dispariția ei, după ce mama femeii a dat alarma. Rudele victimelor acuză nepăsarea poliției cipriote, care nu ar fi fost interesată să cerceteze cazurile unor imigrante.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Ia țărănească, transformată de Regina Maria în „uniformă” regală
Ziua Universală a Iei este celebrată astăzi pe tot globul. Sărbătoarea este relativ nouă, fiind ...