LIDER ALDE (demisionar): TĂRICEANU nu intră în turul II. ”Voi fi nevoit să votez cu BARNA!”

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că îşi depune mandatul, în semn de solidaritate cu Biroul Politic Teritorial, dizolvat în urma rezultatului slab obţinut la alegerile europarlamentare, şi renunţă şi la funcţia de vicepreşedinte deţinută la nivel naţional.

„În calitate de preşedinte, sunt solidar cu biroul meu judeţean şi astăzi (joi n.r.) îmi depun mandatul de preşedinte, pe care după această conferinţă de presă i-l transmit preşedintelui Tăriceanu. Nu pot să mă desolidarizez de aceşti oameni, cu care am lucrat foarte bine, şi ei să fie pedepsiţi, şi Ţintean nu. Adică nu mi se pare corect şi decent în faţa opiniei publice şi a voastră, a presei„, a declarat Ioan Ţintean, menţionând că hotărârea sa este una „definitivă şi irevocabilă”, scrie agerpres.ro.

ALDE, deși are primari în mai multe comune din Năsăud, plus un senator, a obținut doa 6125 de voturi  și nu au reușit să atingă pragul electoral, obținând doar 4,85%.

Fără alte alianțe Tăriceanu nu ajunge în turul II

El a anunțat că-și depune mandatul și de vicpreședinte al partidului.

Țintean a mai declarat că, în opinia sa, Călin Popescu Tăriceanu nu are şanse să fie candidatul comun al PSD şi ALDE la alegerile prezidenţiale, deoarece social-democraţii vor avea propriul candidat, dar este obligat să spele onoarea partidului său și să candideze.

Citește și: Dăncilă nu exclude să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale: Dacă partidul îmi va cere, nu voi face pasul înapoi

Ținteam spune că fără alte alianțe Tăriceanu nu va ajunge în turul 2 și că va vota cu Barna, atunci când mulți se vor coaliza împotriva lui Klaus Iohannis.

”Prea mult ne-a chinuit, ne-a necăjit omul ăsta”, a conchis fostul vicepreședinte ALDE.

Ion Țintean a fost membru fondator al PNL încă din 1990. Figură discretă nu a apărut în scandaluri. În 2013 a fost propus de șeful său DOLHA ca ministru al economiei.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Procuroroarea Pițurcă, agresoarea SORINEI, a ajuns la Secția pentru Investigarea Infrancțiunilor din Justiție
Procurorul Maria Piţurcă, cea care a ridicat fetiţa de la Baia de Aramă în cadrul ...