Șeful Agenției Atomice Internaționale a MURIT! Un român îi poate lua locul!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Yukiya Amano, a murit la vârsta de 72 de ani, a informat instituția. Diplomatul japonez, numit în funcție la 1 decembrie 2009, anunțase deja că vrea să se retragă în 2020 din cauza problemelor de sănătate.

Sursele diplomatice citate de Reuters au notat că ambasadorul Argentinei la AIEA, Rafael Grossi şi actualul coordonator-şef al AIEA, românul Cornel Feruţă, sunt posibilii înlocuitori ai lui Amano.

Noul șef va fi ales de Comitetul Guvernatorilor, format din reprezentanții ai 35 de țări. Candidatul trebuie aprobat și de Conferința Generală, unde sunt reprezentate toate cele 171 de state AIEA. Următoarea reuniune a acestui organism va avea loc în septembrie. Agenția are sediu la Viena.

Cornel Feruță a fost numit coordonator-șef al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică în septembrie 2013, a transmis MAE. Din această funcție, diplomatul românul coordonează activitățile interne și externe al AIEA. El este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București.

Cornel Feruță

Agenția Internațională pentru Energie Atomică promovează utilizarea în scopuri pașnice a energiei atomice. În același timp, limitează utilizările în scop militar. Una dintre misiunile din prezent este supravegherea programului nuclear al Iranului.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Jon Bon Jovi a adus însemnele comuniste la Bucureşti
Concertul lui Jon Bon Jovi de la Bucureşti, ultima staţie a turneului „This house in ...