ANPC: FANTA din România are suc de portocale, la jumătate decât în FRANŢA

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

22,78% dintre produsele verificate din supermarketurile din România au compoziţii diferite faţă de aceleaşi produse din Occident, relevă un studiu prezentat marţi de Paul Anghel, directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

„Am verificat în funcţie de etichetele care ne-au fost prezentate în studiul european, unde au fost analizate 128 de produse. Dintre acestea au fost găsite în România produse identice de la acelaşi producător, dar unele dintre ele veţi vedea cu cantităţi diferite, diferenţe privind compoziţia, cu absenţa unor ingrediente sau cu prezenţa altor ingrediente, diferenţe privind proporţiile anumitor ingrediente sau diferenţe privind parametri rezultaţi din declaraţiile nutriţionale. Au fost găsite 79 de produse, s-au constatat diferenţe la un număr de 18, reprezentând 22,78% din totalul produselor verificate”, a afirmat Anghel.

Citeşte şi: Liviu DRAGNEA, atac la retailerii care vând subproduse ale aceloraşi MĂRCI

Astfel, alunele din ciocolata Milka reprezintă doar 17%, faţă de conţinutul produselor din aceeaşi gamă din Italia, de 22% de alune. Băuturile Fanta conţin 5% suc de portocale în România, pe când cele din Franţa și Italia conțin 10%. Aceeaşi situaţie este şi în cazul băuturile Freeway, care conţin 3% suc de portocale în România, iar în Italia, 20%.

Mulţi români l-au etichetat pe Liviu Dragnea drept anti-european când a propus legea împotriva dublului standard la produsele alimentare şi nu numai.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
AJADO/ Victimele lui Kovesi din justiţie s-au grupat într-o nouă asociaţie a judecătorilor
Judecătoarea Florica ROMAN, o critică vehementă a modului de acţiune a Laurei Codruţa Kovesi în ...