VERDICT: BĂSESCU a fost colaborator al Securităţii

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC Principal

Curtea de Apel Bucuresti a admis acţiunea CNSAS şi a constatat calitatea de colaborator al Securităţii, în cazul fostului presedinte al României, Traian Băsescu. Decizia nu este definitivă.

„Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian. Cu recurs în 15 zile de la comunicare,” notează minuta Curţii de Apel Bucureşti, reunită astăzi pentru judecarea cauzei. Are drept la recurs.

Citeşte şi: Dan Barna: “Klaus Iohannis a fost un pompier”

Ultimul cuvânt în acest caz îl va avea Înalta Curte de Casaţie si Justiţie.

În cazul în care şi această înaltă curte va admite acţiunea CNSAS, procurorii ar trebui să-i deschidă dosar penal pentru fals în acte publice. Când a candidat pentru Senat, a semnat o declaraţie prin care trebuia să spună dacă a fost colaborator al Securităţii.

Art. 323, la Uzul de fals, se specifică:

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

În primă instanţă, fostul preşedinte a declarat că nu ştia că declaraţiile pe care le-a dat ofiţerului de armată ajungeau la Securitate. El a semnat două delaţiuni despre doi colegi semnând PETROV.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
PETROV, ELOGIILE INTELECTUALILOR DE CURTE
“Traian Băsescu se bucură de respectul meu. La care se adaugă, nu ezit a o ...