Ştiaţi că în agricultură se poate CÂŞTIGA mai mult decât în IT?

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE ECONOMIC Principal SOCIAL

Dacă agricultura românească aduce profit şi un venit consistent în PIB, în cea ce priveşte forţa de muncă din domeniul agricol, aceasta a consemnat o scădere cu 7,4%, în 2018 faţă de 2017, respectiv cu 2,8% comparativ cu 2014, până la 121.400 de angajaţi. Raportat la ultimii cinci ani, costul mediu pentru un angajat în agricultură a crescut cu 74%, avans de patru ori mai rapid decât cel înregistrat la nivelul productivităţii muncii.

Un tractorist pregătit să lucreze cu mașinile agricole specifice noii tehnologii poate primi, lunar, 2.000 de euro. Adică de cinci ori mai mult decât salariul minim brut pe economie sau de două ori mai mult decât salariul mediu brut, scrie fermierinromania.ro.

Un tânăr care lucra la o companie viticolă din Călăraşi, ca inginer, a refuzat de la un alt competitor un salariu de 1000 de euro, pe lună, net.

Citeşte şi: Estimări KeysFin – 2019 / Petre Daea aduce un PLUS de jumătate de miliard de euro în P.I.B.

Şef de fermă: 3.500 de euro lunar

Un șef de fermă agricolă poate câștiga 3.500 de euro lunar, potrivit unui studiu publicat de World Vision România. Cu toate acestea, domeniul agricol se confruntă cu deficit de forță de muncă.

Agricost, cea mai mare fermă din sud-estul Europei, situată în Insula Mare a Brăilei, găsește cu greu forță de muncă, în ciuda faptului că salariul mediu brut al companiei ajunge la 1.000 de euro lunar, 560 – 570 de euro/lună net, iar 100 de muncitori, anual, beneficiază de o vacanţă de câteva zile împreună cu soțiile, într-o destinaţie din Europa, plătită de angajator, atrage atenţia directorul general al societăţii, Lucian Buzdugan. Anul trecut, la Agricost, şase combine în care s-a investit un milion de euro nu au lucrat, deoarece nu s-au găsit muncitori, potrivit Hotnews.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PIPEREA: “În trei luni, poporul o să o regrete pe DĂNCILĂ”
„Ei bine, sper să treacă acest guvern Orban, cu Vasilicã-Florin Câțu ministru de finante. În ...