Care sunt simptomele infarctului miocardic?

Andrei Marcu ACTUALITATE SOCIAL

O durere severă în piept sau în braţul stâng, cu proiecţie în maxilar, însoţită de nelinişte, anxietate, paloare, transpiraţii pot fi simptomele unui Infarct Miocardic Acut (IMA), explică Mircea Dumitrescu, în ebihoreanul.ro.

Bolnavul cu IMA prezintă unele modificări sanguine nespecifice (creşterea numărului de leucocite şi a VSH) şi unele modificări specifice (creşterea cantităţii de enzime specifice muşchiului miocardic ca urmare a necrozei).

Recomandarea medicilor este ca pacientul în asemenea stări să fie pus culcat şi să se cheme de urgenţă ambulanţa.

Tratamentul se face în primele ore cu intubaj cu oxigen, administrarea de medicamente fibrinolitice (anticoagulante), distrugerea cheagurilor. Tratamentul poate dura câteva zile sau chiar săptămâni. Scopul profilactic este reducerea masei de ţesut necrozat şi reluarea dinamicii inimii în parametrii funcţionali.

 După IMA nu şofaţi o lună de zile

În lipsa complicaţiilor, pacientul cu IMA se poate ridica din pat după 2 zile, se poate plimba din a 5-a zi, poate pleca acasă după 7-10 zile şi poate să reia activitatea după 4-12 săptămâni, în funcţie de gradul de efort fizic pe care trebuie să-l facă. Nu va şofa aproximativ o lună, efortul va fi dozat şi mărit lent, iar activitatea sexuală poate fi reluată. Factorii de risc vor fi evitaţi şi pacientul va fi îngrijit în continuare de către medicul de familie, care apreciază frecvenţa consultaţiilor şi a examinărilor de laborator, sub coordonarea specialistului cardiolog.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
CLUJ “next level” / CIOLOŞ îi va pune lui Boc un candidat în coastă
Fostul premier Dacian Cioloș susține că actualul primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, „a avut ...