Producem PIRANHA 5, dar românii nu vor să munceasă în ţară

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC Principal

A început producţia de transportatoare blindate PIRANHA 5 la Uzinele Mecanice Bucureşti.

Încă din 2017, guvernul României a alocat 2% din PIB pentru înzestrarea militară.  Consorţiul General Dynamics European Land Systems (GDELS) a semnat un contract cu Armata Română pentru livrarea până la 227 de vehicule blindate Piranha 5 în șase configurații diferite. Vehiculele Piranha 5 sunt produse în România, în cadrul unui proiect de cooperare strategică și transfer de tehnologie între GDELS – Mowag și compania română UMB.

În octombrie 2017, Guvernul României și General Dynamics au agreat înființarea unei companii mixte care va fabrica vehicule blindate Piranha 5 pentru Ministerul Apărării Naționale, cu ajutorul unor muncitori români care vor urma cursuri de perfecționare la sediul companiei americane, în baza unui document semnat astăzi de cele două părți.

Citeşte şi: Lia Olguța Vasilescu, despre guvernanţi: “după ce cumpără rachete, vând CEC-ul pe bucăţi?”

Uzina Elmet Bacău, subsidiară ELBIT Israel,  produce turela pentru Piranha 3 și Piranha 5. Deși cea mai mare parte a angajaților sunt cu studii superioare, cea mai mare problemă cu care se confruntă societatea cu 240 de angajați este lipsa forței de muncă calificate. „Am încheiat o colaborare cu trei licee din Bacău pentru școlarizarea și prăgătirea elevilor. Sperăm să păstrăm o mare parte dintre ei,” declară Ionuţ Gavriliu, directorul companiei.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
MEDJUGORJE, BOSNIA / Pe cer a apărut SOARELE în formă de cruce
În octombrie 1917, Sfânta Fecioară Maria se releva în toată splendoarea sa în faţa a ...