CU BANI de la „BUNICA” / Ginerele lui MARCEL VELA şi-a cumpărat o clădire „imperială”

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

După ce s-a asigurat că mama e milionară, Marcel Vela, actualul ministru de interne, a avut grijă şi de ginerele său. Pentru că numele de Cristian Dragomir nu spunea nimic, tânărul şi l-a schimbat cu cel al socrului, după fastuoasa nuntă cu Adela -fiica fostului primar al Caransebeşului – din noiembrie 2012.

De atunci, apare în actele oficiale ca Ioan Cristian Vela.

Averea lui a crescut de la an la an, nu neapărat direct proporţional cu veniturile, astfel că, în trei ani de la căsătoria cu fiica primarului Caransebeşului, a achiziţionat cu suma de 110.000 de euro Pavilionul 1811, prima clădire imperială construită în Băile Herculane. Clădirea de peste 500 de mp face parte din lista de patrimoniu şi e situată în centrul vechi administrativ al staţiunii.

La începutul vieţii de familie era viceprimar al comunei Armeniş, de unde se trage şi Vela, ministrul. Acum e primar.

O nuntă cu un CRIN, un ORBAN şi o Frunzăverde

Poate e importantă şi nunta. Cristian Dragomir s-a însurat cu Adela Vela în noiembrie 2012. Daniel Chiţoiu, actualul secretar general al ALDE, a fost naş împreună cu soţia. La acea vreme, Chiţoiu era ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Fireşte că o nuntă de poveşti trebuie să aibă şi meseni importanţi, goşti de fală, cum se mai spune printre gugulani.

Dacă cel mai de vază invitat era la acea oră Crin Antonescu, alături de soţia sa Adina Vălean, au mai fost prezenţi: Ludovic Orban,  Mariana Câmpeanu, Rareș Mănescu, Tudor Chiuariu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde (mort de cancer după ce procurorii DNA nu l-au lăsat să se trateze în străinătate), omul de afaceri Romeo Dunca, dar și numeroase alte oficialități și prieteni. Au fost peste 700 de invitați care au venit să le ureze „Casă de piatră” tinerilor însurăței.

Evoluţia financiară a tânărului primar din Armeniş

La începutul căsniciei era viceprimar în comuna din care a emanat ministrul Vela. După alegerile din 2016 a ajuns primar.

Din declaraţiile de avere ale lui Ioan Cristian Vela reiese că e un primar împlinit. Cu casă, cu nevastă, cu copil şi cu un pavilion imperial.

În anul 2013, la şase luni de la cununie, Ioan Cristian Vela declara un venit de 15.522 de lei, iar soţia sa 7.650 de lei, fără banii de nuntă. El avea în proprietate un teren de 1.236 mp cumpărat şi un apartament de 60 de mp, donat de viitoarea lui soţie, încă din 2010. Veniturile totale ale celor doi au fost de 23.172 de lei, 5.363 de Euro, la cursul valutar de atunci.

În declaraţia de avere din 2014, tânărului Vela i-a “răsărit” o casă de 536 mp, donată de soţia sa Adela, reţineţi cu un venit în anul precedent de 7.650 de lei. Din banii strânşi bob cu bob ( în Banat, omul gospodar e cel chibzuit), şi-au luat un Ford Transit (produs în 1.999) şi o Toyota Hilux din 2010, mai nouă, din 5.363 de euro.

În declaraţia de AVERE a ginerului Vela din 2015 mai apare un Land Cruiser, producţie 1994, dar dispar celelalte. În acest an a luat un împrumut de 115.000 de euro de la Iconia Vela, mama ministrului de interne, despre care se spune că în ultimii douăzeci de ani doar s-a plimbat, având calitatea de bază de mamă de primar. Termenul de restituire a creditului este de 20 de ani, deci până în 2035. Salariul lui a crescut la 26.400 şi al soţiei la 13.990, devenită consilier europarlamentar a lui Cristian Buşoi. A apărut şi primul copil.

Citeşte şi: Marcel VELA “şi-a tras” şef de cabinet un “PENAL”

Răsare Pavilionul 1811 – grăniceri imperiali

În 2016, veniturile lor sunt constante.

De abia în declaraţia de avere din 2017 a răsărit în documente o clădire de 525 de mp în Băile Herculane, achiziţionată, scrie el, în 2015. Conform investigaţiilor de presă aceasta ar fi fostul Pavilion 1811, sediul administrativ al Societăţii Balneare, construcţie ridicată de grănicerii români în timpul Împărăţiei Austro-Ungare. Veniturile familiei ginerelui s-au mai redus. Doar el a întreţinut familia cu suma de 40.9830 de lei, plus alocaţia fiicei, Riana, de 2.400 de lei, într-un an. În timpul acesta lucrările nu evoluează la Pavilionul 1811.  După alegerile din vara anului 2016 a devenit primar al comunei Armeniş.

Soţia s-a reangajat în funcţia de consilier europarlamentar cu o sumă modestă de aproape 13.000 de lei/an.

Multă lume se întreabă din ce bani vor reabilita clădirea de patrimoniu

Recent, fostul vicepreşedinte al PMP, ajuns în PSD, Radu Cristescu a publicat pe pagina de facebook conturile din 2012 ale Iconiei Vela, în valoare de 300.000 de euro şi câteva milioane de lei. Întrebărea lui: “De unde a avut mama primarului Vela acei bani?” a rămas până azi fără răspuns.

De pe pagina de facebook a Iconei Vesa reiese că e o femeie fericită, căreia îi place mult muzica populară. Îşi declară profesia de „şef la mine acasă.”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nu sunt bani pentru muncă
Primele semne ale austerităţii apar în sistemul bugetar. Angajații Inspecției Muncii au primit astăzi salariile ...