Caramitru jr. solicită noi biruri pentru pensionari

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Fostul consilier a lui DAN BARNA, Andrei Caramitru, CERE obligativitatea ca şi pensionarii, cu venituri de peste 1.200 de lei să plătească contribuții la sănătate, asta chiar dacă aceștia au plătit aceste contribuții pe vremea când munceau.

„După tragedia de la spitalul de la Floreasca, ar fi cazul să facem o reforma serioasă în sistemul de sănătate. Prin care sa câștige toată lumea – și doctorii și pacienții.

Cum? Cam așa:

* toată lumea să plătească asigurare de sănătate. Nu doar angajații. Și cei pe pfa și drepturi de autor (nu practic 0 ca acum), pensionarii (peste o anumită pensie de exemplu 1200 lei)

* Să poți deconta plata și la spitalele și clinicile private (până la un nivel – plătești doar ce e extra ca serviciu acolo)

* Vrei servicii premium la stat – poți plăti extra (dar nu șpagă ci pe factura). Doctorii pot lua un procent din asta ca bonus. Însă – atenție – regula e ca serviciile de baza sunt incluse. Cine mai cere, dă sau oferă șpagă sau ceva – pușcărie direct

* Asigurările private sunt pentru serviciile extra. Spitalele private trebuie sa le accepte (acum nu vor pentru că prefera abonamentele lor ca sa nu depindă de asiguratori – nu e ok)

* Oricine poate alege ca banii plătiți pentru asigurarea de baza sa fie gestionați de o firma de asigurare privată. Casa nationala sa nu mai aibă monopol. Asta înseamnă ca asiguratorii privați pot impune standarde de cost și calitate la stat și la privat pentru decontare.

Citeşte şi: Pensia la 70 de ani / Viorica Dăncilă le pune la punct pe orfelinele din guvern

* Doctorii câștiga din așa ceva – însă trebuie sa accepte o reducere a baronizării. Limite de 2 mandate pentru un rol de management. Și obligativitatea de a accepta in sistem pe cei cu studii medicale in UE, SUA etc.

Pe scurt – cam toată lumea câștiga dacă facem așa ceva. Bani mai multi la buget dar controlați strict de firme private. Stimulăm și servicii mai bune la stat, și investițiile in sistemul privat de sănătate.

Draga guvern și majoritate din parlament – aveți curaj? Aveți viziune? Hai cu planuri și schimbări de legislatie”, scrie pe Facebook Andrei Caramitru.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Orbanul unguresc face Academie de fotbal la Oradea
Sub titlul: “Sorin Cigan anunță un proiect spectaculos în România, după modelul Hagi – Viitorul: ...