Prinţul Harry şi ducesa Meghan renunţă la regalitate. Vor să fie simpli cetăţeni

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC Principal

Prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan Markle, au anunţat recent că renunţă la rangul de membri „seniori” ai familiei regale britanice, întrucât doresc să devină independenţi din punct de vedere financiar. Cei doi au adăugat că vor continua să o susţină deplin pe Majestatea Sa Regina şi că noul statut le va permite să îşi crească fiul „cu respect faţă de tradiţia regală în care s-a născut”.

Citeşte şi: Prezenţa lui MARKLE la finala US OPEN provoacă tensiune în FAMILIA REGALĂ britanică

Decizia ducelui şi ducesei de Sussex i-a surprins pe oamenii de pretutindeni, care au reacţionat acid, dar şi cu mult umor la aflarea veştii. „Megxit” a devenit peste noapte cel mai popular subiect pe Twitter, dar şi pe alte reţele de socializare. Mulţi au aplaudat iniţiativa celor doi, însă şi criticile au fost pe măsura laudelor. Tendinţa generală a fost în orice caz de a aborda situaţia într-un mod cât mai amuzant, arată The Guardian, citat de Mediafax.

Abilităţi de angajare: să ştie să fluture mâna, în semn de salut

Unii producători de show-uri le-a oferit chiar job-uri. Mare vâlvă s-a produs când un reallity show le-a oferit soţilor, duci de Sussex, posibilitatea de a depune un CV la o ofertă făcută publică. Conform acesteia, noii angajaţi trebuie să ştie să facă din mână şi să fii fost doi ani în slujba Majestăţii Sale Regina Elisabeta a ll-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi a Irlandei de Nord.

Citeşte şi: Ducesa de Cambridge, patroana regală a Wimbledon-ului, MESAJ emoționant pentru Simona Halep

Prezent în studioul DIGI24, monarhistul Marius Ghilezan a explicat ce înseamnă renunţarea la rangul de seniori regali. Ei vor pierde în jur de 200.000 de lire sterline, cât li se cuveneau din Royal Grant, dar rămân cu cele 4 milioane de lire, primite anual de la tatăl, Prinţul Charles. Harry mai are o moştenire de 20 de milioane de lire de la mama sa Diana.

Căderea sacrului în profan, atât de bine descrisă de Mircea Eliade

Cea ce se întâmplă cu ducii de Sussex pare dubios. În semn că şi-au premeditat exit-ul, şi-au înregistrat numele pentru a putea face acte de comerţ.

Vechea atribuţie regală nu le permitea acest lucru.

Ghilezan e sceptic că în viitorii ani, Megan şi Harry, deveniţi cetăţeni obişnuiţi, vor mai face cuceriri de box-office. Timpul va lămuri, a mai spus el, nu înainte de a califica gestul drept: “o cădere a sacrului în profan,” atât de bine descris de Mircea Eliade.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Declaraţia zilei: “Doar Ştefan Bănică jr. mai umple sala ca Marcel Ciolacu”
La Buzău au avut loc alegerile judeţene ale filialei PSD. Au participat mai mulţi lideri ...