Ciolacu promite că va compune o nouă majoritate

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Azi, în CEx-ul PSD s-a discutat nu numai despre depunerea unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban și despre congresul PSD care urmează să aibă loc în februarie ci şi despre un demers la Bruxelles despre abuzul de putere al lui Iohannis, în ceea ce priveşte modificarea legilor electorale, în dezacord cu Deciziile CCR şi ale Comisiei de la Veneţia.

Preşedintele interimar, Marcel Ciolacu a afirmat că PSD are capacitatea de a negocia și forma ulterior o nouă majoritate în Parlament. A rugat pe cei prezenţi să nu-i subestimeze capacitate de negociere cu celelalte forţe politice pentru recompunerea unei alte majorităţi.

De asemenea, Ciolacu  a informat audienţa că va înainta o scrisoare de protest forurilor europene, cu privire la dorința PNL de a avea alegeri anticipate.

Citeşte şi: Orbanul unguresc face Academie de fotbal la Oradea

„PSD va înainta o scrisoare președintelui Comisiei Europene, președintelui Parlamentului European, grupului S&D și la toți europarlamentarii, cu privire la abuzul de a schimba legile electorale, în pofida unei decizii CCR și a unei recomandări din partea Comisiei de la Veneția”, a declarat Ciolacu.

„Într-un stat democratic și european, nu ai dreptul, sub nicio formă, să modifici legile electorale cu 2-3 luni înainte de momentul electoral. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României și sperăm nici să nu se întâmple!” a mai spus Marcel Ciolacu.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
PSD ia faţa liberalilor. Trânteşte în Parlament pensiile speciale
Auzind că Guvernul e în mare dilemă cu recenta lege promulgată de Iohannis privind dublarea ...