Instituţiile de forţă pun presiune pe avocaţii Sorinei Pintea

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC Principal

Agenția Națională de Integritate (ANI)l-a descoperit pe Viorel Mocanu, acum, în plină acţiune de apărare a Sorinei Pintea, drept incompatibil în perioada în care era secretar de stat la Ministerul de Externe.

Inspectorii de  integritate au aflat exact acum că avocatul Sorinei Pintea, Viorel Mocanu, ocupa simultan funcția de secretar de stat – Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul M.A.E. și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A.

Evident ştirea a explodat pe una dintre paginile UM-urilor de presă.

Citeşte şi: FOTOGRAFIE ISTORICĂ/Aşa era travestit şi DACIAN CIOLOŞ în faţa casei Doinei Cornea?

Secretarii de stat nu sunt membri ai guvernului şi aceștia pot face parte din Consiliile de administrație prin Memorandum aprobat în Guvern, excepţie distinctă – procedură care nu ține de cel numit în CA, ne declară avocatul.

„Regie ieftină, presiune pusă pe apărare”

“Regie ieftină deja patentată! Presiune pusă pe apărare, mesaj clar de a mă retrage din echipa de apărare a doamnei Sorina Pintea! Am luat act de informațiile difuzate în spațiul public, în cursul acestei dimineți, de către Agenția Națională de Integritate cu privire la soluția adoptată în cauza în care se făceau verificări, cu toate că până la acest moment, mie, personal, nu mi-a fost comunicată, oficial, o soluție în acest sens.Precizez în mod ferm că nu am fost incompatibil in nicio perioadă. Voi Contesta soluția în instanță, nu pentru că aș dori să ocup vreo funcție publică, ci doar pentru a demonstra neregularitățile!”, a spus Mocanu într-o declaraţie publică.

Avocatul refuză să se lase intimidat

El a mai continuat: “Dezavuez însă maniera în care o instituție a statului alege să disemineze o astfel de informație cu privire la o posibilă soluție dispusă, fără protejarea datelor cu caracter personal și fără încunoștințarea persoanei în cauză, în lipsa administrării oricăror probe în apărare, dar și momentul în care o astfel de comunicare este realizata.Este cât se poate de evident, pentru orice observator obiectiv și imparțial, ca momentul ales pentru o astfel de soluție şi graba cu care se încearcă deturnarea atenției publice de la încălcările drepturilor omului comise de autorități în cazul d-nei Sorina Pintea nu sunt deloc întâmplătoare. În calitate de avocat al d-nei Sorina Pintea, așa cum aș proceda în situația oricărui client pe care l-aș apăra, precizez în mod expres că refuz sa mă las influențat de aceste intimidări și presiuni și voi rămâne consecvent misiunii mele.”

 

Loading...

One Comment

  1. PDL a fost (si este) cea mai toxica grupare infractionala din istoria Romaniei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
PARTENERUL SORINEI PINTEA: “Asist cum este omorâtă soţia mea de organele de urmărire penală şi de teama medicilor de a interveni”
Astăzi, 5 februarie 2020 Ovidiu Goga, soţul Sorinei Pintea, scrie o scrisoare cutremurătoare “despre Sorina ...