IPS Ioan al Banatului: la Praznicul Învierii din acest an vedem cum Lumina plange.

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Praznicul Învierii Domnului ne aduce chiar și în anul acesta mângâiere, bucurie și învățătură duhovnicească, spune Înalt Prea Sfinţitul Ioan al Banatului, în Pastorala de Sfintele Paşti. Întâistătătorul locului ne îndeamnă să ne rugăm pentru cei din Linia 1.

“Azi, Hristos a venit să ne mângâie, văzându-ne că suntem mai triști ca oricând. El le spune Apostolilor Săi că vor avea necazuri în lume, dar să îndrăznească, pentru că El a biruit și împreună cu El vor birui și ei: „În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea” (Ioan 16, 33). Mai mult, El a biruit cel mai mare necaz al omului, care era moartea. Hristos, pe Cruce, biruie moartea. Hristos nu doar pătimește și moare pentru noi, ci El și înviază pentru noi, ne dă și nouă arvuna vieții veșnice”, mai spune Mitropolitul Banatului.

Citeşte şi: Papa Francisc se roagă în Duminica Divinei Milostiviri. Mesajul unei icoane celebre

“Vedem cum Lumina plânge și auzim vaietul Luminii. În aceste momente să facem din punct virgulă și să mergem mai departe și să fim prieteni în continuare cu timpul. Omul se naște plângând și pleacă din această lume tăcând. Moartea ia din rând, nu la rând.

În această lume, fără Dumnezeu totul este nimic. Se spune că un copil era într-o pădure și i-a zis unui ram dintr-un copac: Vorbește-mi de Dumnezeu. Și îndată ramul a înflorit. Și noi, chiar dacă nu putem face o faptă bună, măcar să înflorim și să spunem un cuvânt de mângâiere celui aflat în necaz”, ne îndeamnă Ioan al Banatului.

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

 

 

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
IMM-urile britanice vor primi subvenţii între 10.000 şi 25.000 de lire sterline
Marea Britanie oferă între 10.000 şi 25.000 de lire sterline firmelor mici şi mijlocii care ...