Scandal diplomatic la Budapesta / Ministrul de externe al Ungariei îl face mincinos pe ambasadorul României

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, l-a catalogat azi într-o postare pe pagina sa de facebook,  pe Marius Lazurca, ambasadorul român la Budapesta, drept mincinos.

Ambasadorul României la Budapesta și-a manifestat sprijinul pentru o deputată maghiară care a fost insultată după ce a cerut explicații cu privire la materialele medicale pe care Ungaria le-a trimis maghiarilor din Transilvania.

Acuzaţii grave: ambasadorul României s-a asociat cu opoziţia politică din Parlamentul maghiar

Pe pagina personală de Facebook, șeful diplomației maghiare a publicat mesaje de pe un grup de WhatsApp în care ambasadorul român Marius Lazurca își manifesta solidaritatea cu deputata maghiară, dar sublinia că nu se va amesteca în viața politică din Ungaria.

Peter Szijjarto a transmis pe Facebook că „probabil mai jos nu se poate coborî”.

Citeşte şi: De ce l-au demis pe profesorul Adrian Streinu Cercel? Marcel Ciolacu are o explicaţie simplă

Ministrul de Externe al Ungariei spune că maghiarii din Transilvania „au primit măști de protecție de la țara mamă” și acuză că în Parlamentul Ungariei sunt partide politice care consideră acest lucru o „problemă”.

Ambasadorul României, evident, este mincinos, dar e mult mai rușinos e că opoziția maghiară și ambasadorul României se află pe o platformă politică comună împotriva maghiarilor de peste graniță”, a mai precizat  Szijjarto.

Nu este primul conflict între cei doi. Ambasadorul român a mai refuzat o serie de întrevederi cu şeful diplomaţiei maghiare.

Marius Lazurcă este cel mai tânăr diplomat român. Pus de Iohannis în 2016, nu are încă 40 de ani. El a absolvit Universitatea de Vest din Timişoara şi are cinci copii. Este unul dintre puţinii diplomaţi care nu-şi ascund trăirile creştine.

Loading...

One Comment

  1. 1) Marius Lazurcă are 49 de ani, d-nă jurnalistă. 2) Dl. Lazurcă are o experiență diplomatică destul de îndelungată și, indubitabil, solidă, începută în 2006, la Roma, continuată la Chișinău și Budapesta. 3) Imberbul ministru maghiar este diplomat de carieră? Evident NU și se vede clar din limbajul grosier, din gesturile concrete. ce continuă gafe anterioare ce l-au făcut de băcănie, bunăoară, în Israel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cine va prelua puterea în Coreea de Nord?
Mai multe site-uri din Asia anunţă pe surse că liderul absolut al Coreei de nord, ...