Marian Oprişan dă în judecată „Realitatea Plus” şi sesizează CNA

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

În cadrul unei emisiuni de la Realitatea.plus, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a fost făcut “baronul portofel.” În replică Oprişan s-a adresat justiţiei şi CNA cerând reparaţii pentru daunele de imagine suferite.

“Având în vedere prezentarea unor informații cu vădit caracter denigrator în cadrul emisiunii ”100% TU DECIZI”, difuzată în data de 25 mai 2020, vreau să aduc la cunoștința opiniei publice faptul că dau în judecată postul de televiziune REALITATEA PLUS și pe realizatorii emisiunii pentru calomnie, dar și pentru gravele prejudicii de imagine pe care această emisiune mi le-a adus!

Doresc să informez că am formulat și o sesizare către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) privind grava încălcare a Legii audiovizualului de către postul de televiziune REALITATEA PLUS.

Emisiunea în cauză este o emisiune electorală 100%, iar eu am fost atacat fără nici un fel de fundament real, doar pentru că sunt membru PSD.

Citeşte şi: GOLĂNIA furnizorilor de gaze naturale

În plângerea formulată am arătat faptul că emisiunea nu a asigurat o informare obiectivă și corectă, astfel încât publicul să-şi formeze propria opinie cu privire la veridicitatea informaţiilor transmise.

Practic, în baza unor minciuni s-a urmărit doar jignirea mea, aducându-mi-se un grav prejudiciu de imagine. Au fost, de exemplu, furnizate informații despre o presupusă activitate infracțională a mea, dar eu nu am cazier, nu sunt condamnat penal și nici nu sunt înculpat în vreun dosar penal!

Prin această abordare, este evident faptul că emisiunea a fost realizată cu rea-credinţă, fiind încălcate toate normele de bun simț sau cele din Codul audiovizualului.

Mai mult, fiind preluate doar informații din articolele denigratoare și mincinoase din presa locală aservită PNL, emisiunea reprezintă un instrument de batjocorire a carierei mele politice, cu o țintă clară: denigrarea mea, din perspectiva unei eventuale candidaturi la alegerile locale, care ar uma să se desfășoare în acest an”, se precizează în comunicatul de presă trimis din Vrancea mass-media centrală.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Nereguli de 5,77 MLD de Euro la achiziţiile publice, contestate la CNSC
Din Raportul anual al Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.) reies nereguli contestate, în ...