Explozie de infecţii noi în judeţul Timiş

Marius Ghilezan ACTUALITATE SOCIAL

În acest moment, la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, toate locurile destinate pacientilor cu coronavirus sunt ocupate, astfel că noile cazuri uşoare sunt preluate de spitalele suport.

O perioadă lungă de timp, Timişul raporta ZERO infecţii noi. După ce 98 de angajați de la fermele Smithfield din Timiș, au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, săptămâna trecută.

87 de cazuri noi s-au înregistrat în ultimele două zile, conform datelor de la Grupul de comunicare strategică din cadrul Guvernului României.

Musta: nu mai sunt locuri la Babeş

Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a anunțat la Antena 3 că în unitatea medicală la care lucrează nu mai sunt locuri deloc pentru pacienții cu coronavirus.

„La noi pandemia e în creștere, e un număr tot mai mare de cazuri. În spitalul nostru, „Victor Babeș”, nu mai avem locuri. Dacă inițial, spitalul a făcut față fără probleme cazurilor noi de infecție, acum suntem copleșiți de numărul de cazuri. Dintre acestea, jumătate sunt forme medii spre severe. Vă pot spune doar că avem un număr de cazuri mare și avem forme grave, critice, la Terapie Intensivă e plină de cazuri cu evoluție severă.

Citeşte şi: Boris Jhonson: Eventuala reintroducere a carantinei în Marea Britanie – o “descurajare nucleară”

Noile cazuri de coronavirus mai uşoare sunt preluate acum de Spitalul de Dermatologie și Spitalul Municipal din Lugoj. Reprezintă un plan de rezervă în care pacienții noi internați sunt preluate de alte spitale, sunt evaluate de aceștia. În momentul în care nu vor mai fi locuri nici aici, va intra în funcțiune și Spitalul Militar”, a declarat Virgil Musta la Antena 3.

Botezurile, adevărate focare

Un nou focar de COVID 19 a apărut într-o comunitate religioasă din localitatea Gottlob, până ieri cel puţin 11 oameni infectaţi cu coronavirus au fost descoperiţi.

Citeşte şi: Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu: Pesimism realist de pandemie

La Făget, primarul Marcel Avram a atras atenţia asupra pericolului de focar din localitate, după un botez al unei familii unui anumit cult religios. Un medic şi o asistentă sunt infectaţi. Situaţia pare alarmantă, zic sursele locale.

Totodată, la Traian Vuia au fost descoperite 3 cazuri de COVID 19, între care şi un copilaş în vârstă de 3 ani. Acesta e în stare bună, internat in spital.

În ultimele zile, în Timiş au fost descoperite mai multe focare de coronavirus, între care la Spitalul Municipal Timişoara, la Spitalul privat Premiere, la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia şi la o companie de procesare a cărnii de porc.

De la începutul pandemiei si pana acum, în Timiş s-au înregistrat 63 de decese ale unor persoane cu Sars CoV-2.

În acest moment, la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babeş, toate locurile destinate pacienţilor cu coronavirus sunt ocupate, astfel că toate cazurile uşoare sunt preluate de spitalele suport.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
GIGI BECALI: mă împărtășesc și nu fac niciun COVID
Gigi Becali s-a declarat că este cu tot sufletul alături de protestatarii de azi din ...