Twitterul favorizează postările inflamatorii

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

The Economist a realizat o clonă a paginii lui Donald Trump pentru a măsura impactul mesajelor prezidenţiale.

Președintele american, Donald Trump, a fost pentru prima dată sancționat de Twitter, în luna mari, după ce rețeaua socială a marcat ca false două dintre postările sale. “Nu este nicio şansă (ZERO!) ca votul prin corespondenţă să fie altceva decât fraudat substanţial. Cutiile poştale vor fi jefuite, iar voturile vor fi falsificate”, a scris Donald Trump pe Twitter.

„Twitter se amestecă în alegerile prezidenţiale din 2020”, a reacționat  liderul de la Casa Albă.

Printr-un alt mesaj, Trump i-a amenințat pe jefuitori cu moartea – „când începe jefuirea, încep şi împușcăturile.”  Twitter a spus că postarea sa a încălcat regulile şi „a glorificat violența”. Pe 28 iulie, platforma a eliminat o postare a lui Donald Trump junior pentru că promova un medicament contra malariei folosit în tratamentul Covid-19.

Președintele spune că „platformele de socializare reduc vocea conservatorilor”.

Contrar celor ştiute până acum, TWITTER-ul amplifică limbajele inflamatorii

Un studiu realizat de The Economist evidenţiază contrariul.

Încă din 2016, Twitter a lansat un algoritm pentru a spori impactul tweet-urilor „relevante”, chiar dacă erau mai vechi şi aparţineau unor conturi necunoscute, relevă ultimul articol pe acest subiect. Publicaţia The Economist a comparat cele două sisteme vechi şi noi și a constatat că motorul folosit în ultimii ani pare să răsplătească limbajul inflamator și pretențiile extravagante.

Experimentul The Economist a început în iunie 2019, când reporterii de investigaţie au creat o clonă a profilului lui Trump. Botul respectiv i-a folosit preşedintelui imaginea, biografia, locația și i-a urmărit pe aceiași oameni ca el. Au folosit pagina clonă pentru a re-posta câteva dintre vechile tweet-uri ale președintelui, de-a lungul mai multor săptămâni, pentru ca algoritmul să înveţe preocupările clonei.

Citeşte şi: Anticorupţia l-a scos pe Juan Carlos din Regatul său. În ce ţară a plecat

Din septembrie până în decembrie, jurnaliştii The Economist au verificat din zece în zece minute dacă Trump a postat ceva. Clona a repetat tweet-ul. Apoi, aceştia au verificat primele 24 de postări difuzate de algoritm. În cele din urmă, au simulat cum ar fi putut arăta un flux cronologic, folosind cele mai recente 24 de tweet-uri ale conturilor pe care le urmărește Trump.

Feed-urile algoritmice și cronologice au diferit puternic.

Aproape jumătate din tweet-urile recomandate au fost de la utilizatori pe care Trump nu îi urmărește, relevă investigaţia jurnalistică.

Mecanismul creării emoţiilor

Folosind instrumente de analiză a sentimentelor (aplicaţie de monitorizare a mesajelor pozitive, negative sau neutre), specialiştii în IT ai prestigioasei publicaţii au constatat că o postare curată a fost mai emoţionantă, la scara de măsură, decât echivalentul său din ​​postările proprii ale lui Trump. Analiza sentimentelor poate fi confuză, mai scrie The Economist.

Scorurile emoționale atribuite tweet-urilor inflencerului de dreapta Sean Hannity par a fi extrem de negative – în raportul de monitorizare – nu pentru că ar fi aşa formulatate, ci pentru că îi critică strident pe alții, precum democrații.

Cu toate acestea, într-un eșantion de 120.000 de tweet-uri, postările recomandate de algoritm apar mai des în spectrul pozitiv-negativ.

Din studiul respectiv reiese că Twitter ar putea impulsiona opiniile extreme.

Cercetătorii de la Indiana University au creat o listă de site-uri de stânga și de dreapta, considerate de neîncredere şi hiper-partizane.

Jurnaliştii au găsit 1.647 de link-uri către astfel de domenii în feed-ul algoritmic al clonei create de ei, dar numai 895 pe cronologie. (Aproape toate au fost de dreapta.)

Experimentul The Economist s-a încheiat când o schimbare în interfața a Twitter le-a distrus clona. De asemenea, platforma a suspendat o alta  a lui Trump în acelaşi timp. Cu toate acestea, dacă există un apetit al algoritmilor pentru senzaționalism, Twitterul mai degrabă amplifică și profită de tweet-urile înșelătoare, decât să le înlăture. E mai bun business-ul de difuzare a reclamelor comerciale pe o rază de 330 de metri, decât stârnirea atenţiei utilizatorilor cu ce le place să vadă.

Fluturarea steagului prezidenţial din când în când nu va influenţa asta, încheie publicaţia amintită.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un singur liberal s-a înscris în cursa pentru Primăria Capitalei
În condiţiile în care PNL nu a avut nicio personalitate dispusă să intre în cursa ...