Soluţia Croaţia, pentru cuplurile aflate la distanţă
OMS consideră că închiderea frontierelor nu e singura soluţie de stopare a pandemiei
Există nenumărate povești despre cupluri separate care suferă de restricţiile de frontieră din întreaga lume.
Organizația Mondială a Sănătății insistă asupra faptului că FRONTIERELE ÎNCHISE nu opresc prea mult răspândirea virusului, ba chiar, provoacă daune sociale și economice semnificative.
Maggie Foster, care a început mișcarea #LoveIsNotTourism, care pledează pentru reunificarea cuplurilor separate, consideră că politica frontierelor închise nu este unica soluţie, mai există şi alte modalităţi mai bune de protejare a sănătăţii publice.
Alte ţări europene încep, încet, să acorde unele privilegii cuplurilor necăsătorite.
Danemarca permite acum partenerului unui rezident sau cetățean danez să se mute în țară, cu singura condiție să își dovedească relația.
În Germania, nemţii pot aduce un partener străin în țară, dar numai dacă s-au mai întâlnit în Germania.
Moritz Körner, europarlamentar german pentru Partidul Democrat Liber, a cerut o abordare unitară în întreaga UE.
Iubiri imposibile datorită cornavirusurilor
„Soluția Danemarcei este simplă, dar alte ţări, precum Germania și Olanda, au idei complexe. De ce să nu copiem sistemul care funcționează bine și să aplicăm cele mai bune scenarii? Soluția actuală pe care o avem este o prostie,” a declarat Körner.
Desiree Chan, în vârstă de 29 de ani, o femeie de afaceri din Burlington, Ontario, se află într-o situație similară. Partenerul ei, Tommaso, în vârstă de 24 de ani, este un italian cu domiciliul în Genova.
Desiree este în prezent însărcinată în patru luni cu copilul lor.
„Începând cu a 4-a lună de sarcină, toate problemele de sănătate şi schimbările emoţionale au fost extrem de dificile fără partenerul meu lângă mine,” a precizat Desiree.Ea s-a gândit să se căsătorească în Italia, dar îi e teamă să călătorească gravidă, fiind şi bolnavă de astm. Nu vrea să pună în pericol şi viaţa ei şi a fătului.