PSD Vrancea solicită guvernului redeschiderea școlilor

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

În condițiile în care profesorii cer în proporție de 66% redeschiderea școlilor, conform sondajului efectuat de SUPERTEACH, PSD Vrancea solicit guvernului să facă acest lucru “în regim de urgență”.

Solicitarea a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută la sfârșitul săptămânii trecute de profesorii Lauriana Ailincuței, candidat la Senatul României, Aurel Șelaru, candidat la Camera Deputaților, Luminița Balaban, George Ariton și Amalia Chirtoc.

citește și: Liberalul Cătălin Toma a rămas un mare fan al lui Marian Oprișan

„Școala nu joacă un rol important în răspândirea virusului”

,,Facem apel către guvernanții României, care ne conduc vremelnic, să redeschidă școlile din România. Decizia este arbitrară, fără fundament, exagerată și extrem de traumatizantă atât pentru elevi cât și pentru părinți. În luarea acestei măsuri nu s-a ținut cont de situația pandemică, știut fiind faptul că în țară au existat și există în continuare localități în care rata infectărilor cu coronavirus este sub 3 la mia de locuitori. Vă rugăm să ne spuneți de ce ați închis școlile în România, mai ales că știm toți, inclusiv doamna ministru Anisie și domnul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, au recunoscut public, faptul că școala nu joacă un rol important în răspândirea virusului. La momentul trecerii la învățământul online existau la nivel național 4500 de unități școlare care funcționau în scenariul roșu. Din acestea, aproximativ 310 unități școlare erau confirmate cu cazuri de îmbolnăviri de COVID-19. De ce au fost închise celelalte școli?”, a întrebat fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, profesoara Lauriana Ailincuței.

Citește și: Camorra lui GRINDĂ se extinde

Vorbitoarea a acuzat guvernul că a promis condiții mai bune de desfășurare a învățământului online dar nu s-a ținut de cuvânt.

Premierul Ludovic Orabn a declarat recent că 6,3% din îmbolnăvirile românilor cu coronavirus se datorează prezenței copiilor în școli.

Articol executat de SC Web Interactive Design SRL, la comanda PSD filiala Vrancea, Cod mandatar 11200020
Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Britanicii șocați / Semnul făcut de Churchill, nu ciorapii de damă și suspensorul
Pictura murală „Curcubeul Churchill” de pe una dintre cele mai aglomerate străzi dim Brighton (sudul ...