PNL solicită creșterea pensiilor cu 15% de la 1 ianuarie 2022

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

PNL ar solicita Coaliției creșterea pensiilor cu cel puțin 15% de la 1 ianuarie 2022, anunță Florin Roman. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la Arad, că pensiile ar urma să fie majorate cu 15% sau cu altă cifră care să acopere inflaţia, începând cu anul 2023. Declarația premierului vine în contextul în care președintele atât PSD cât și PNL își dispută în fața electoratului tema majorării pensiilor și avansează public diferite procente de creștere.

”PNL solicită creșterea pensiilor cu cel puțin 15% de la 1 ianuarie 2022, pentru că inflația trebuie compensată la pensionari, dar și pentru că avem banii necesari pentru așa ceva. Nu e populism, e vorba de adevăr.

Populist era actualul ministru al Muncii, dl Budăi care spunea în opoziție că PSD nu acceptă nici o altă majorare decât 40%!

Totodată, susțin propunerea PNL, de creștere a pragului de neimpozitare de la 2000-3000 lei, ceea ce înseamnă un gest de dreptate pentru circa 1 milion de pensionari.

Așa este corect, iar dl Budăi este obligat să facă ceva mai mult decât vorbe goale pentru pensionari, măcar ce a făcut PNL: creștere cu 14% in 2020 și creștere de 10%, de către Guvernul Nicolae Ionel Ciucă.

Virgil Popescu a rezolvat cu plafoane rezonabile pentru populație. Acum e rândul PSD sa facă ceva la ministerul Muncii. Știu ca in varianta de buget, dl Budai propune 10%. Dacă nu-și schimba punctul de vedere, mai bine pleacă domnia sa, din guvern”, a scris Florin Roman pe Facebook.

 

Loading...

One Comment

  1. ADRESARE publica, catre Daniel BACIU, Presedintele Casei Nationale de Pensii Publice, in urma inteviului din Bugetul.ro, in care a afirmat:

    ///În primul rând, aș vrea încă o dată să precizez acest lucru, trebuie să majorăm toate pensiile din sistemul public de pensii.///

    Dle Daniel BACIU. Luand cunostinta de „pozitia” domniei tale fata de problema majorarii pensiilor, am avut imaginea unui lup pus paznic la oi!

    Cat de defecta (scuzati) trebuie sa fie o minte umana ca sa promoveze ideea majorarii tuturor pensiilor cu acelasi procent in Romania anului 2022?

    Un pensionar care are o pensie de 18.000 lei va primi o marire de 10 ori mai mare decat pensionarul care acum are 1800 lei!
    La un procent de marire egal cu 10, sau mai mare, pensionarul privilegiat va primi o marire mai mare decat pensia amaratului!

    Dta ai vreo mina de bani, de unde poti lua cati bani vrei ca sa-i arunci pe apa sambetei?

    Dta ai vreo legatura cu tara asta, sau esti in solda altei tari care vrea ca Romania sa fie prabusita?

    O minte sanatoasa si Responsabila fata de romani si Romania, si in conditiile indatorarrii Romaniei, va avea in vedere o majorare de SUBZISTENTA (de supravietuire), care presupune sa fie majorate DOAR acele pensii care sa-i ajute pe posesorii lor sa treaca mai usor peste perioada grea care urmeaza!

    Aceasta fiind opinia mea in legatura cu aberanta opinie pe care ai exprimat-o public, te rog sa-ti prezinti, la fel de sincer, opnia in legatura cu propunerea mea, de mai jos, care prevede majorarea pensiilor doar pana la un anumit plafon si cu o suma fixa, care implica un procent variabil, procentul maxim revenind pensiei celei mai mici, iar cel minim revenind pensiei de sub plafon!

    Iata adresarea mea catre politicieni.

    DOMNILOR POLITICIENI!

    Pentru ca nu va puteti decide in legatura cu preconizata majorare a pensiilor, va ofer eu Solutia care este si benefica pentru buget si echitabila pentru pensionari.

    1. Nota de fundamentare trebuie sa precizeze ca majorarea este una de supravietuire, deci se maresc DOAR pensiile pana la un anumit plafon (de ex. 5 su 6 mii lei) asupra caruia se va cadea de acord.
    Nu se face o majorare pentru cresterea generala a bunastarii, care am majora si acele pensii care nu pun problema supravietuirii, si deci nu trebuie sa ne imprumutam ca sa aruncam banii pe apa sambetei!

    2. Consideram ca pensiile vizate de majorare se maresc cu un procent ce va fi stabilit.
    3. Procentul considerat foloseste DOAR la calculul sumei totale de care este nevoie pentru a majora cu acel procent toate pensiile vizate.
    4. Suma totala astfel calculata se va imparti la numarul de pensii vizate de marire si se va obtine suma cu care se va majora FIECARE pensie vizata!
    Procentul de marire va fi variabil, fiind maxim pentru pensiile minime si minim pentru pensiile ce au valoarea sub plafonul

    stabilit pentru majorare.

    In acest fel va fi nevoie de o suma minima de la buget, sau din imprumut!
    Caracteristica majorarii de supravietuire a pensiilor, exclude posibilitatea invocarii ..discriminarii!

    Politicienii patrioti (daca exista), grijulii cu banul public si mai ales cu cel imprumutat, vor fi 100% de acord cu aceasta propunere!

    Ing. pens. Dumitru Rizoaica, 85 de ani, fost detinut politic in 1058-1963 si februarie-aprilie 1986. Tel.0723.966.732.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Daniel Buda: Uniunea Europeană să plătească fermierilor, dacă vrea să reducă emisiile de metan
Inițiativa Comisiei Europene, privind reducerea emisiilor de metan cu 30 % până în 2030,” este ...