PNL nu este de acord cu introducerea coplatei în serviciul public de sănătate

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Recent, Alexandru Rafila, ministrul sănătății, a propus un proiect legislativ de introducerea a coplatei în serviciul medical. PNL, prin intermediul purtătorului de cuvânt, susține că nu este de acord cu acest demers, fiindcă majoritatea românilor sunt asigurați și plătesc taxe lunare.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a apreciat că PNL nu susține proiectul lui Rafila.  „Atâta vreme cât toţi în această ţară contribuie şi plătesc taxe pentru sănătate, principiul susţinut de noi este să nu introducem încă una, şi să nu încărcăm excesiv acest sistem cu alte contribuţii, pentru că să o spunem drept, România are un sistem bazat pe solidaritate pentru că mulţi au venituri mici şi nu şi-ar permite costuri suplimentare pentru sănătate.

citește și: BLOOMBERG / Consumatorii vor plăti amprenta de carbon a bateriilor

Nu putem să mutăm aceste costuri pe pacienţi. Domnul Rafila ar trebui să deschidă foarte mult dezbaterea, să ne prezinte substanţa acestui proiect, dacă este vorba de o nouă taxă sau dacă o doreşte pentru medici, dar atenţie foarte mare pentru că s-ar putea ca această taxă să afecteze categoriile vulnerabile”, a mai subliniat Ionuţ Stroe.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dominic Fritz a primit nuiele de Moș Nicolae. Cadoul a fost făcut de tinerii liberali
Tinerii liberali din Timişoara i-au dus primarului Dominic Fritz şi viceprimarului Ruben Laţcău nuiele de ...