Pe scena Naționalului timișorean, marele actor american John Malkovich și-a dat corigența la geografie

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE SOCIAL

Marele actor american John Malkovich a jucat pe scena Teatrului Național din Timișoara în ”Comedia infernală.” A făcut un rol deosebit, zic spectatorii. Elita timișoreană l-a primit în triumf. A fost mai puțin aplaudat, când a dat cu mucii-n fasole. Nu o dată de două ori. A spus că a venit la Timiroașa, în loc de Timișoara. Iar apoi, ca o încununare a gafeurului de profesie, a mai zis că a întâlnit la repetiții u primar neamț din Bavaria, din Pădurea Neagră. Doar că orice elev mediocru la geografie, din vreun liceu românesc, știe că Pădurea Neagră se află la cinci pâini distanță de Inima Bavariei, în Baden-Württemberg, stat din nordul Germaniei.

Vigilența unui ziarist tenace

”Marele actor John Malkovich, așa  cum se știe, este în Timisoara pentru două zile și trei spectacole. Minunat. „Comedia infernala”, spectacol ce a fost pe multe scene în ultimii ani, în care secvența muzicală, ariile din opere celebre, vocile excepționale ale partenerelor de scenă, toate au încântat sala Teatrului Național Timișoara și un public civilizat și iubitor de artă.

Am simțit, din nou, aerul unei Timișoara ce nu-și uită spiritul.

Totuși, ceva nu am  înțeles. Malkovich a spus la un moment dat asa: ” Eu știam ca mergem la Timișoara, in România! Dar eu l-am intalnit ieri pe primar. E  neamț  din Bavaria, din Pădurea Neagră!”

Aș  vrea să  știu, a fost o expresie spontană sau parte a unui program de….comunicare, indus cumva, de niște „spini iritativi” din cadrul unei campanii, din spatele perdelei capitalei culturale?

Desigur, nu aș vrea sa cred ultima parte a celor formulate….

John Malkovich trebuie să fie deasupra politicii. Nu?

El rămâne un mare talent, o bucurie, o dovadă a forței talentului autentic,” a sesizat Lia Lucia Epure, într-o postare pe facebook.

 

 

Loading...

One Comment

  1. Baden-Württemberg nu este în nordul Germaniei ci în sud-vestul ei. Capitala este Sttutgart.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ministrul Adrian Vestea vine cu plin la Timișoara: noul stadion și noua sală polivalentă
Ministrul Dezvoltării Adrian Vestea a fost ieri la Timișoara, anunțând investiții de peste 550 de ...