Doi jurnaliști de la Libertatea, sponsorizați de Dominic Fritz

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC Principal

O serie de jurnaliști cunoscuți, cum ar fi Vasile Ernu și Vlad Marco Tollea de la cotidianul „Libertatea,” apar pe listele de așa zise burse ale Centrului de Proiecte al Primăriei Timișoara, alături de alți necunoscuți.

Conform datelor publicate de Timiș Plus, aceștia au primit burse în cuantum de 11.280 de lei pentru a scrie două articole despre Timișoara – Capitală Culturală Europeană.

23 de persoane se regăsesc pe lista finală de ziariști, între care și patru persoane din Timișoara, și doar unii care mai au legături foarte palpabile cu presa reală.

Bani buni pentru a scrie frumos

Bursele sunt în cuantum de 11.280 de lei, iar în acest sens, nu e nevoie de mare efort, căci unii ziariști de pe listă au proiecte de tip să scrie două articole despre expoziții. Desigur, mulți nu sunt din Timișoara și vor avea costuri cu drumul sau cazarea, într-adevăr. Au aplicat și ziariști din București, Cluj sau Sibiu. Din Timișoara sunt patru nume pe listă: Melania Cincea, redactor-șef la Timpolis, Andreea Socaci (Oance înainte de căsătorie), realizator de emisiuni la West City Radio și jurnalist la Banater Zeitung publicația în limba germană, Vlad Tollea, corespondent Libertatea în Timișoara, și Anitta Pelin, tânăr care are un site denumit Spații noi, care mai degrabă este din zona blogosferei decât a jurnalismului serios, factual.  Pe listă apare și un alt jurnalist care scrie la Libertatea, Vasile Ernu.

Desigur, este evident că jurnaliștii din Timișoara nu vor avea cheltuielile colegilor lor aplicanți din țară, așadar, se aleg cu bani frumoși să scrie un articol sau două, mai scrie publicația locală. „Nu mai aducem în discuție și ”aerele” de deontologie ale publicației Libertatea, de unde iată, doi oameni au aplicat să ia bani să scrie articole (de bine) din bugetul unui oraș, un lucru foarte discutabil din punct de vedere moral. Asta în condițiile în care, se știe, salariile în presă nu sunt deloc grozave, iar un ziarist local câștigă arareori peste 11.000 de lei pe lună.  Bursele se dau în cadrul proiectului ”Energie!”, iar alți 37 de artiști independenți primesc și ei sumt. Anul trecut, s-au dat doar bani pentru artiști, nu și pentru ziariști. Lista finală o puteți consultată aici”, susține Timiș Plus.

Robert Sighiartău: Unii liberali cred că Vila Florica e o terasă

Loading...

One Comment

  1. Felicitari pentru informatia adunata si nu in ultimul rand acuratetea prezentarii si obiectivitatii. Este o lucrare impresionanta care iti da voie sa te gandesti cu adevarat la tema burselor oferite de Primaria Timisoara si la cine ar trebui sa primeasca un astfel de beneficiu. Bravo pentru acest articol interesant si perfect documentat!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Managerul de presă Mihnea Vasiliu a murit de infarct
La vârsta de 58 de ani, Mihnea Vasiliu, fostul director al grupului Ringier România, a ...