Se introduce facturarea electronică obligatorie, de la 1 ianuarie 2024! – anunță ministrul finanțelor, liberalul Marcel Boloș

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC

Ministru Finanţelor, Marcel Boloş, a anunțat aseară că, în urma unei decizii a Consiliului Uniunii Europene, România va trece de la 1 ianuarie 2024 la sistemul de facturare, între firme, exclusiv electronic.

Marcel Boloş apreciază că este un instrument valoros pentru a urmări în timp real lanţurile de fraudare în materie de TVA, ”aspect foarte important în eforturile de a creşte gradul de colectare şi a proteja bugetul public”.

”Faptul că facturarea electronică asigură o înregistrare precisă şi verificabilă a tranzacţiilor comerciale facilitează procesul de verificare şi audit. Aşa ne asigurăm că tranzacţiile sunt conforme cu reglementările fiscale şi nu au fost manipulate în mod fraudulos”, a mai scris ministrul.

Ministrul liberal crede că astfel se va elimina posibilitatea utilizării facturilor false sau duplicat, pentru că fiecare tranzacţie este înregistrată în mod unic.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Elena Lasconi – “primarul spectacol,” porecla dată de PNL Câmpulung
Liberalii din Câmpulung o acuză pe Elena Lasconi că a secretizat lista cheltuielilor publice pentru ...