DOSARUL CRIMEI URSU / Sabina Fati: Securitatea ar fi câștigat Procesul Comunismului

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

După achitarea foștilor ofițeri de securitate din cadrul Direcției a VI-a Cercetări penale din Departamentul Securității Statului, Marin Pârvulescu şi Vasile Hodiş, torţionarii disidentului Gheorghe Ursu, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, mulți tineri juriști au sărit să susțină egalitatea dintre tortura comunistă și anchetele penale de azi.

De departe, cea mai șocanță concluzie a fost cea a jurnalistei Sabina Fati de la Deutsche Welle:

“Cazul Ursu demonstrează cum ar fi fost tratate victimele și călăii lor într-un Proces al Comunismului: Securitatea ar fi câștigat procesul,” notează Sabina Fati, în editorialul din Deutsche Welle.

De ce l-a ucis Securitatea?

Gheorghe Ursu a fost arestat, bătut și ucis în temnița comunistă, pe motiv că ar fi scris o scrisoare către Europa liberă, la doi ani de la comemorarea cutremurului din 1977. Neavând trecere pe la compania la care lucra, anunțând conducerea că este dispus să plătească din salariul său cămășuirea în plus a doi stâlpi de la Cinema Patria, s-a adresat lumii prin radioul finanțat de Congresul american. A fost anchetat și arestat, găsindu-i-se un jurnal secret, în care-și nota opiniile antisistem. Fiul său s-a luptat peste trei decenii prin intermediul justiției pentru pedepsirea torționarilor.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Robu vrea să fie, din nou, primar / Candidează, indiferent dacă-l susține PNL sau nu
Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat în cadrul unei emisiuni tv că va ...