Rareș Bogdan nu e de acord cu impunerea de noi biruri populației

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC

În contextul discuțiilor despre pachetul fiscal, care ar urma să fie adoptat printr-un HG guvernamental, privind mărirea taxelor și impozitelor, pentru anumite categorii ale populației, europarlamentarul susține că nu trebuie introduse taxe noi care să atace proprietatea privată ”mai puternic decât ceea ce a făcut Ion Iliescu”. Rareș Bogdan face referire la măsura propusă de Marcel Ciolacu privind impozitarea locuințelor care depășesc un anumit plafon.

”Pot înţelege că anumite facilităţi, anumite excepţii, date de-a lungul timpului, pot fi scoase, dar nu putem veni cu taxe care să afecteze proprietarii, să fie atac la proprietate la 33 de ani de la revoluţie. Atac la proprietate mai puternic decât cel făcut de Ion Iliescu, când a refuzat restituirea proprietăţilor. Nu putem să venim cu taxe care să împovăreze sistemul privat, care deja e supra-impovărat şi care deja gâfâie, din cauza unui sistem bancar deficitar, care refuză împrumutul firmelor private româneşti sau care îngreunează împrumuturile către firme româneşti, preferând creditele către stat, care se împrumută într-o veselie la dobânzi foarte mari şi care le dau siguranţă.

Se poate negocia cu Bruxelles-ul!

Trebuie să ascultăm argumentele ministrului Finanţelor, ale specialiştilor, să vedem exact ce ne cere Comisia Europeană. Chestiunea cu 4,4% deficit sigur că poate fi discutată. Nimic nu este bătut în cuie definitiv dacă vii cu argumente şi explici situaţia la Bruxelles. România e în graniţa unui război. Ăsta este apanajul ministrului Finanţelor, al prim-ministrului şi al ministerului Fondurilor Europene, dar vă spun din experienţa altor chestiuni discutate de-a lungul timpului că Bruxelles-ul nu e un bau-bau, ascultă argumente, dar trebuie să te duci cu ele.

Nicolae Robu vrea să fie, din nou, primar / Candidează indiferent dacă-l susține PNL sau nu

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cumpătare sau grija zilei de mâine? / Tinerii fac cele mai multe economii financiare
25% dintre români consideră că au o situație financiară mai bună decât anul trecut. Cea ...