Mii de tineri ortodocși au venit la Timișoara să ia lumina prieteniei

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE SOCIAL

“Prietenul credincios este leacul vieții” – le-a spus Preafericitul Părinte Daniel tinerilor ortodocși veniți din toată lumea.

Peste 4.000 de persoane au luat parte la deschiderea Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, ediția a VII-a, intitulată ITO – Timișoara 2023, care a avut loc, vineri seara, în Parcul Rozelor din Timișoara. La eveniment a participat și patriarhul Daniel, care a ținut și un discurs în fața numeroșilor credincioși ortodocși din țară și din diaspora, dar și de alte naționalități.

Motto-ul manifestării este:  “Voi sunteți prietenii mei!”

Motivația organizării ITO se află  în Sfânta Scriptură în cuvântul mântuitorului nostru Iisus Hristos.

De ce a fost ales acest motto?

ÎPS Ioan mărturisește: “Vedem cu toții că  societatea de astăzi este profund divizată și am zis să ne mărturisim prietenia în numele lui Iisus Hristos, să legăm prietenii cu Iisus Hristos, dar și între noi oamenii de pe pământ.

Ați văzut părinții și copiii? Dacă reușesc să stea împreună o dată pe săptămână la masă și atunci cei mici au într-o mână  lingura și în cealaltă telefonul mobil.

Pe de o parte ei sunt fizic la masă, dar de fapt spiritual sunt plecați în lumea virtuală.

Preafericitul Daniel a spus că doar cei care cred în Dumnezeu sunt capabili de o adevărată prietenie

„Prietenia este încă din antichitatea greco-romană o virtute mult prețuită și lăudată de Platon, Aristotel, Seneca, Cicero și alții. Aceasta presupune relații între două sau mai mute persoane bazate pe reciprocitate, deschidere și egalitate. În prietenie se exprimă și cultivă relații de dialog, încredere, recunoaștere a valorilor, fidelitate și susținere reciprocă. Prietenia este o relație de prețuire reciprocă, de ajutorare reciprocă, până la jertfă. Chiar și în antichitatea păgâni se spunea că prietenia cea mai profundă se poate exprima uneori în jertfa pentru a salva pe cineva sau a-l ajuta într-o situație dificilă… Prietenul credincios este leacul vieții… Numai cei ce se încred în Dumnezeu sunt capabili de adevărată prietenie. Numai aceștia sunt prieteni cu adevărat. Prietenul credincios este o comoară. Prietenul iubește în orice vreme, iar în nenorocire e ca un frate…”, a spus patriarhul Daniel.

“Ne toți spuneți că eu și generația mea ar fi bine să dispărem pentru că, iată, omenirea vrea altceva.

Și, într-o zi, vin peste Timișoara cea mutilată și mizerabilă copiii aștia superbi, îmbrăcați în costume populare și vorbesc despre Dumnezeu.

Și Îi cântă.

Și Îl împărtășesc.

Și se bucură de soarele ăsta blând de toamnă, într-o țară care, iată, totuși, mai respiră.

Ne urâți visceral pe noi, anacronicii ăștia, de vorbim despre Dumnezeu și Biblie,” a scris judecărtoarea Adriana Stoicescu pe pagina sa de facebook.

EXPLOZIA DE LA CREVEDIA / Un expert bulgar susține că transferul dintr-o cisternă în alta ar putea fi cauza accidentului

Loading...

One Comment

  1. In cuvintele Preafericitului Parinte Daniel, prietenul credincios este ca o comoara si trebuie apreciat si cultivat ca astfel. In momentul de fata, este nevoie mai mult ca oricand de dragostea si pretuirea prietenilor, ca oamenii sa creeze legaturi stranse si autentice, bazate pe credinta in Dumnezeu si respect reciproc. In comunitatea ortodoxa de pretutindeni, prietenul credincios devine leacul vietii noastre si poate infrunta orice incercare!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Prințul Andrew, acuzat că a agresat doi minori într-un club de fițe din Kiev
Prințul Andrew al Marii Britanii se confruntă, din nou, cu acuzații grave de abuz asupra ...