Împăcare istorică între Nicu Covaci și Mircea Baniciu

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE SOCIAL

Certați de peste trei decenii, Mircea Baniciu i-a întins sâmbătă o mână lui Nicu Covaci, pe care l-a invitat să cânte împreună pe scenă. Liderul trupei de legendă Phoenix a acceptat și a tras câteva acorduri, împreună cu Teo Boar și Vlady Cnejevici, în cadrul unui eveniment la Porto Arte.

„O reîntâlnire epocală… nu știu dacă nu pot să-i spun și mai mult. Invitatul meu pe scenă este Nicu Covaci,“ au fost cuvintele lui Mircea Baniciu, înaintea piesei „În umbra marelui urs,” iar la finalul cântecului „Andrii Popa“ acesta a adăugat: „Vă mulțumim. Și cu aceasta Nicu Covaci rămâne cu noi la masă, bineînțeles și vedem ce se mai poate face în continuare.“

Nicu Covaci a declarat că este onorat să fie prezent la acest concert și a ținut să reamintească publicului că nu a fost invitat să cânte în orașul care este capitală culturală europeană 2023.

Mircea Baniciu va susține astăzi un concert la Buziaș în cadrul Festivalului Papricașului, Vinului și Țuicii, iar Nicu Covaci și Phoenix vor cânta în cadrul aceluiași eveniment duminică seara, potrivit Pressalert.ro

Nicu Covaci s-a certat cu toți

Ovidiu Lipan Țăndărică și-a declarat și el intenția de a participa la un concert, în cadrul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, dar s-a dat bătut când a văzut că trebuie să concureze cu niște nimeni.

Oficialii Primăriei Timișoara nu au invitat Phoenix să cânte în anul de grație 2023. Membrii trupei Phoenix nu au depus un proiect la Centrul de Proiecte, de teamă să nu cadă în ridicolul depunctării de către experții culturali ai lui Dominic Fritz.

Aproape toți membrii celebrei trupe de muzică etno-rock Phoenix, de mare succes în rândurile tinerilor generațiilor anilor ’60-’80, s-au certat după revoluție cu Nicu Covaci, pe motiv că vinde albumele Phoenix și nu le dă niciun ban. În replică, Nicu Covaci le-a explicat că membrii trupei iau bani de la organizațiile de drepturi de autor.

Piesa „Andrii Popa” a fost compusă de Mircea Baniciu, vocalistul care a refuzat să fugă în Germania cu restul trupei în anii ’80.

Progresism vs suveranism în Polonia/ PiS nu mai face singur majoritatea după alegerile parlamentare de azi

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Patronii teraselor din Timișoara dezvăluie interesele imobiliare ale lui Dominic Fritz
Mai mulți antreprenori ai cluburilor timișorene, catalogați de luni de zile ”interlopi” de către primarul ...