«Occidentul pune la cale un maidan în Serbia» Vučić i-a făcut pe rebeli „golani”

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Ieri seară, protestul opoziției din capitala Serbiei a denaturat în violențe. Protestatarii au spart geamurile primăriei din Belgrad. S-au înregistrat câteva zeci de arestări, mulți polițiști fiind răniți, susțin sursele de presă. Liderul opoziției, Marinika Tepić, fostă Ciobanu, se află de mai multe zile în greva foamei.

Oficial, Partidul Progresist Sârb, naționalist de dreapta, al președintelui Aleksandar Vučić, s-a plasat pe prima poziţie în alegerile parlamentare din 17 decembrie 2023, cu peste 46% din voturi.

Alianţa opoziției, „Serbia Împotriva Violenţei,” ar fi ocupat poziţia secundă, cu un scor de două ori mai mic, dar liderii săi contestă rezultatul final.

Aleksandar Vučić i-a făcut golani pe protestatari.

Rușii susțin că occidentalii pun la cale un maidan

În jurnalul de la Pro Tv de aseară, s-a spus că Rusia și-a băgat coada în  Serbia.

“Țările occidentale au încercat să crească tensiunile în Serbia „folosind tehnicile loviturilor de stat de tip Maidan,” a declarat ieri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Duminică, poliția sârbă a folosit gaze lacrimogene pentru a respinge tentativele a mii de protestatari de a intra în clădirea consiliului municipal al capitalei, în timp ce președintele sârb Aleksandar Vucic a susținut că este un atac organizat la „independența și suveranitatea” țării. S-a întrunit Consiliul de Securitate al țării.

Protestele au început după ce Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a invocat „condiții inegale” pentru partidele din Serbia și folosirea abuzivă de către putere a resurselor publice în timpul votului.”

„La Belgrad, se desfășoară scenariul de la Kiev, dar piesa se va juca altfel, întrucât regizorul a îmbătrânit, iar pe scenă nu sunt aceiași actori,” a scris pe pagina sa de socializare, Adrian Severin, fostul ministru de externe al României, în prezent raportor OSCE.

Cine este Marinika Tepić?

Ea s-a născut în 1974, în Pancevo, într-o familie de etnie română, purtând numele de familie Ciobanu până la căsătorie. În 1995, a absolvit facultatea de limbă engleză și română de la Belgrad.  O scurtă perioadă de timp, a fost profesoară de engleză, iar apoi jurnalistă, potrivit unei biografii de pe un site specializat. A ajuns secretar de stat, ocupându-se de tineret și sport. S-a alăturat mai multor partide de opoziție, de-a lungul anilor. A fost și deputat.

De o săptămână, este în greva foamei, anunțând că nu va renunța până ce nu se vor declara alegerile ilegale.

Nicolae Ciucă: la finalul anului 2024, vom circula pe drum expres Craiova-Pitești

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Trei persoane carbonizate, în incendiul de la Ferma Dacilor (Tohani). Cinci sunt dispărute
Trei persoane au fost descoperite carbonizate în urma incendiului violent, izbucnit marți dimineață, la Ferma ...