Who are you Mr. Călin Georgescu?
Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, beneficiind de spirala tăcerii, fenomen social necunoscut de frizerii deveniți consultanți electorali ai marilor lideri politici români.
Pregătite să glorifice victoria Elenei Lasconi (Lăsconi, în primul său buletin), UM-urile de presă au stârnit jihadul contra lui Călin Georgescu, făcându-l omul Moscovei. Ce e la gura lor, troaca porcilor e un mizilic. Citiți și vă cruciți. Cum fac băieții reclama negativă, care tot reclamă e.
În toate cărțile sale, apare ca un naționalist moderat. Programul său: Apă, hrană, energie este singurul proiect politic cu viziune de dezvoltare prin folosirea resurselor naturale ale țării.
După ce a ajuns pe primul loc la numărarea proceselor verbale, a reacționat sec: „ asistăm la o trezire uluitoare a conștiinței neamului românesc.”
Discursul său mesianic a prins la un electorat disperat de nevoi. A avut o puternică campanie pe TikTok, unde multe din clipurile sale au devenit virale. BEC-ul profund pesedizat i-a cerut să șteargă postările pe motiv că nu avea marcajul electoral. Dacă propriul cont n-a avut mai mult de câteva zeci de mii de accesări, cel cu #echilibrusiverticalitate a adunat milioane.
Adversarii i-au creat o biografie falsă, prezentându-l ca fiul lui Teoharie Georgescu, un personaj crâncen al perioadei sovietizării României. În realitate, s-a născut în urmă cu 62 de ani, în cartierul Cotroceni, în familia Scarlat Georgescu (inginer agronom, autor al unui manual de Cadastru funciar pentru liceele agricole din RSR pentru clasele a II-a, a III-a și a IV-a) și al Anetei Georgescu (născută Popescu, funcționară la Institutul de Geodezie și, în anii ’60, secretară a ministrului Agriculturii)
Călin Georgescu a fost recunoscut ca primul român membru al Clubului de la Roma, de fapt membru al filialei austriece, unde a și locuit o lungă perioadă de timp.
Adversarii săi, certându-se permanent, au asigurat terenul victoriei sale de etapă, care poate fi decisivă peste două săptămâni.
A condus echipele care au redactat prima strategie de dezvoltare durabilă a țării
Călin Georgescu s-a născut pe 26 martie 1962 la București și a făcut studiile superioare la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, în specialitatea Îmbunătățiri Funciare, după care a obținut un titlu de doctor în Pedologie la aceeași universitate. De asemenea, el a absolvit programului postuniversitar „Securitate și apărare națională – geopolitică și geostrategie”, al Colegiului Național de Apărare „Carol I”.
Cariera profesională și-a început-o în specialitatea absolvită, aceea de agronom, mai precis pedolog, aceeași meserie cu a lui Sorin Câmpeanu. În 1991, avea să devină consilier al ministrului mediului Marcian Bleahu, în cabinetul conduse de către Theodor Stolojan. În perioada 1997-1998, a devenit secretar general al acestui minister. Între 2000 și 2011 a fost director executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă. A coordonat echipele guvernamentale care au creat Strategia Națională de Dezvoltare Durabilă.
Și-a definit crezul în ultima sa carte: Marea Renaștere. Adevăr, libertate, suveranitate. Ieșirea din Matrix
În 2004-2005 a fost director în Ministerul Afacerilor Externe, iar în intervalul 2006-2012 a ocupat postul de director executiv la Institutul de Proiecte pentru Inovație și Dezvoltare.
Pe timpul crizei guvernamentale din 2011, Traian Băsescu a scos din pălărie numele său ca posibil succesor al lui Emil Boc, căzut total în dizgrația românilor după tăierile salariale. Georgescu i-a dat cu flit președintelui, spunând că nu este interesat de șefia Guvernului.
Anul trecut, s-a vehiculat ideea ca el să fie candidatul AUR la președinție. O referire la fostul căpitan, făcută la Realitatea, l-a scos din cursa internă. Parchetul a și deschis un dosar penal pe numele său, invocând prevederile legii antilegionare, promovate în Parlament de Crin Antonescu, într-un moment în care se visa șef al statului.
Înainte de a fi globalist sau ce etichete i s-au mai pus, Călin Georgescu este un mare român. Are șanse reale să devină noul președinte al României, doar dacă joacă finala cu Marcel Ciolacu.