Călin Georgescu și amazoanele lui juridice au desfințat toate acuzațiile și au pus serviciile secrete cu botul pe labe
Sala de judecată de ieri de la Curtea de Apel București, unde s-a desfășurat procesul privind contestarea deciziei BEC de anulare a alegerilor prezidențiale, a fost umplută ochi de jurnaliștii UM-urilor de presă. Icnelile și dezaprobările le-au trădat funcția, nu și gradul. În alte vremuri, ar fi fost folosiți de o altă putere străină, decât cea de azi, ca acuzatori publici.
Așa se explică de ce nimeni n-a remarcat că, deși judecătoarea a cerut tuturor să ocupe locurile din bănci, reclamantul Călin Georgescu a stat șase ore în picioare, asemenea unui alt fruntaș român, Iuliu Maniu. Întrebat de unul din sală de ce nu se așează, la simulacrul de proces din anii ’50, a răspuns: „din respect pentru ce ar trebui să fie Justiția”. Liderul țărănist a refuzat să compare în fața judecătorilor altfel decât în cămașă, veston și cravată, acestea fiindu-i aduse de acasă de către gardieni. Ca o coincidență, arc peste timp, amândoi au purtat costum și au folosit cuvinte atent drămuite, cu înalte înțelesuri.
Cererea de recuzare a judecătoarei Cristina Ardeleanu, pe motiv că soțul ei a primit un post la DNA, fiind nominalizat politic de către guvern, a fost respinsă azi de un alt complet de judecată.
Instanța a rămas aseară în pronunțare. Sunt trei soluții admisibile. Fie judecătoarea respinge cererea de contestare a alegerilor și provoacă taifunul, fie se declară “incompetentă” pentru speță, fie dă câștig de cauză lui Călin Georgescu și anulează cele trei procese verbale ale BEC de anulare a alegerilor prezidențiale.
În toate aceste cazuri, nu se reiau alegerile de unde s-a întrerupt procesul electoral prin decizia CCR, luată sub presiune.
Doar CCR este competentă pentru o nouă decizie de anulare a deciziei precedente. Nu ar fi prima și ultima răzgândeală. De la celebra erată care a fraudat referendumul de suspendare a lui Băsescu, a mai făcut câteva ”nefăcute”, fiind un organism eminamente politic. A decis în funcție ce i s-a recomandat să decidă.
Cei nouă judecători se numesc impropriu magistrați, fiindcă nu este obligatoriu să aibă expertiză în domeniu. Mâine-poimâine, dacă se reinstituie dictatura, pot ajunge, ca pe vremuri, șuții și șmenarii “Justiția (in)dependentă”.
Au acționat mai mereu la comanda puterii.
Ce nu a sesizat lumea prezentă în sală e narativul impecabil lucrat al lui Călin Georgescu, cel care nu doar că a pledat împotriva acuzațiilor formale, desființând narativul CSAT, ci a sedus instanța, cerându-i judecătoarei să fie leoaica apărătoare a pruncilor României. În pledoaria sa, a dat exemplul celor două femei care se acuzau reciproc de uciderea copilului celeilalte, în fața regelui Solomon. Acesta din urmă, a decis să taie copilul rămas în viață în două și să îl împartă la amândouă. Cea a cărei ființă era vie s-a luptat ca o leoaică pentru pruncul ei. De aici și comparația făcută de Georgescu.
Ce n-a observat niciun observator de bună credință e că, prin strategia impusă prin cele trei avocate, adevărate păsări măiastre ale dreptului, Călin Georgescu a desființat toate acuzele: Moscova, legionarii, boții, ostrogoții etc. A pus instituțiile de forță ale statului să recunoască faptul că n-au nicio probă a acuzării și că tot narativul care a dus la anularea alegerilor este fals.
Indiferent care va fi soluția dată de judecătoare, candidatul Călin Georgescu și-a șters cu batista de mătase scuipații goarnelor propagandei, năimite de hienele politice.