Primarul Romanului, denunțat la ANI de un mort

Mihai Popescu ACTUALITATE Principal

click pe poză pt marire

Primarul municipiului Roman, liberalul Lucian Micu, a fost reclamat la Agenţia Naţională de Integritate de un…mort. Culmea este că inspectorii ANI susţin că legea a fost respectată, fiind îndeplinite chiar şi procedurile de comunicare cu reclamantul. Adică cu mortul. Aberaţiile halucinante ale Agenţiei de Integritate sunt contrazise chiar şi de fiica reclamantului decedat. În mod evident, aceasta susţine că tatăl ei nu avea cum să trimită vreo reclamaţie la ANI în anul 2014, deoarece decedase din 2007. Mai mult, tatăl ei nu mai locuia demult la adresa indicată în petiţia trimisă la ANI.

 

Primarul oraşului Roman, Lucian Micu, a fost considerat incompatibil de ANI deoarece în perioada în care a fost viceprimar și consilier local a ocupat o vreme și funcția de reprezentant al Consiliului Local Roman în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal Roman. Micu susţine că avea dreptul legal, nesancționat de lege, să fie membru în CA al spitalului în virtutea faptului că era consilier local, iar spitalul era în administrarea municipalității. ANI însă nu a ținut cont de acest aspect, deși art.186 din Legea 95/2006 nu împiedică numirea în consiliile de administrație ale spitalelor a consilierilor locali, inclusiv a viceprimarilor.

În lumina noilor informaţii privind falsificarea sesizării de la care au plecat verificările ANI; cel mai probabil procurorii vor deschide o anchetă privind infracţiunile de fals, uz de fals şi abuz în serviciu.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Dăncilă, de urgență în zonele afectate
Premierul Viorica Dăncilă a plecat de urgență în zonele afectate de inundații astăzi de dimineață. ...