Avantaje neschimbate pentru studenții din UE care se duc în Marea Britanie la studii după Brexit

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Studenții din România și din celelalte țări ale Uniunii Europene care vin la studii în Marea Britanie, după ieșirea țării din Uniunea Europeană, vor fi tratați ca și studenții locali, exact cum se întâmplă în prezent. Anunțul a fost făcut de secretarul britanic pentru Educație, Damian Hind, care a spus că vrea să ofere claritate și certitudine în sistemul de educație.

Asta înseamnă că studenții din UE vor plăti aceleași taxe ca și cei locali, și vor avea în continuare acces la sprijin financiar pe toată durata studiilor. Totuși, de aceste beneficii se va bucura doar prima generație de după Brexit, adică cei care își încep studiile în toamna lui 2019.

În Anglia, taxa de studii pentru cursurile de licență este de 9250 de lire pe an, pentru studenții britanici și din UE. Pentru cei din alte țări, suma este cu circa 50 la sută mai mare.

În Scoția, taxa de studii pentru cursurile de licență este de 1820 de lire pe an, dar pentru foarte mulți studenți, suma este plătită de stat. Executivul de la Edinburgh a anunțat la începutul anului că va extinde aceste beneficiile fiscale inclusiv pentru cei care încep studiile în 2020.

Marea Britanie urmează să iasă definitiv din Uniunea Europeană vineri, 29 martie 2019, la ora 11, ora Londrei. România va deține președinția rotativă a UE în momentul Brexitului.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Panouri noi de informare pentru tramvaie
Proiect pilot implementat în premieră de Primăria Capitalei: mai multe stații de tramvai din București ...