Trump l-a invitat pe Putin la Casa Albă

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Donald Trump și Vladimir Putin ar urma să se întâlnească a doua oară, chiar la toamnă. De data aceasta, întrevederea nu va avea loc pe teren neutru, așa cum a fost în Finlanda, ci chiar la Washington. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a scris pe Twitter că Donald Trump, prin intermediul consilierului pe securitate John Bolton, i-a transmis o invitație omologului său rus de a vizita Statele Unite.

Anunțul a venit după câteva zile de critici intense la adresa președintelui american din cauza comportamentului său din timpul summit-ului de la Helsinki. Cel mai luat prin surprindere a fost chiar directorul comunității de informații din SUA (un fel de coordonator al tuturor agențiilor de intelligence), Dan Coats, care a primit vestea în timp ce vorbea la o conferință. Când moderatorul i-a spus ce tocmai scrisese pe Twitter purtătorul de cuvânt al Casei Albe, fostul senator și ambasador în vârstă de 75 de ani și cu decenii de experiență a putut spune doar “OK, asta o să fie special”. În ciuda poziției sale, Dan Coats a recunoscut că nu știa nimic.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/2Bkr9OEkkWk” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Înainte să apară vestea că Vladimir Putin ar putea veni la Casa Albă în câteva luni, Donald Trump a spus iarăși într-un interviu televizat că poate fi cel mai dur inamic pe care Kremlinul l-a avut vreodată, dacă apropierea de Rusia eșuează. Președintele american a dat și un exemplu al durității sale față de Moscova: criticile adresate Germaniei pentru gazoductul Nord Stream 2. Donald Trump crede că astfel a stricat o afacere care ar fi adus miliarde de dolari Rusiei.

Vladimir Putin nu a mai fost în Statele Unite din 2007, dar atunci nu a vizitat Casa Albă. În schimb, a fost primit la reședința privată a familiei Bush din Kennebunkport, statul Maine, de pe coasta de Est. Deci invitația lui Donald Trump este o adevărată lovitură de imagine pentru liderul de la Kremlin, care după anexarea peninsulei Crimeea, agresiunile din estul Ucrainei și sprijinul acordat lui Bashar al-Assad, a devenit un paria pe arena internațională.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dispută: cum poate fi “executat” financiar Klaus Iohannis
Ministrul de finanţe Eugen Teodorovici îi cere şefului ANAF, Ionuţ Mişa, să-l „execute” financiar pe ...