Peugot şi Citroen se tem de taxele vamale, anunţate de Trump

Valentin Borcea ACTUALITATE

Grupul francez PSA Peugeot-Citroen vrea să vândă din nou mașini pe piața din Statele Unite până în 2026, pentru prima oară din 1991. Compania a identificat și 15 state americane unde ar urma să demareze vânzările și a început deja să proiecteze modelel viitoare astfel încât să respecte regulile americane.

Doar că războiul comercial SUA-UE declanșat de Donald Trump strică planurile francezilor. PSA se teme de tariful vamal de 25% pe care administrația de la Washington amenință că îl va impune mașinilor aduse din Europa. Oficialii companiei calculează acum dacă rentează să se reîntoarcă pe piața americană, în cazul în care această barieră fiscală va deveni realitate în viitor. Totuși, Peugeot-Citroen nu renunță la America de Nord. Producătorul francez are în vedere și o revenire în Canada, țară cu care UE are un tratat de liber schimb. „Mașinile noastre ar putea deveni foarte populare în Quebec”, a declarat, mai în glumă, mai în serios, directorul PSA. Quebec este provincia francofonă a Canadei, ce strânse legături culturale cu Franța

În prezent, din grupul PSA fac parte mărcile Peugeot, Citroen, DS și Opel. Firma germană a fost cumpărată anul trecut de la General Motors. Grupul PSA a fost revitalizat în ultimii ani de o infuzie de bani din China, de la subsidiarele de acolo.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Trump l-a invitat pe Putin la Casa Albă
Donald Trump și Vladimir Putin ar urma să se întâlnească a doua oară, chiar la ...