Viitorul rege al Regatului Marii Britanii, Prinţul George, împlineşte azi 5 ani

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Prinţul George, fiul cel mare al Ducilor de Cambridge, William şi Catherine, împlineşte astăzi cinci ani. Cu acest prilej, Casa Regală a publicat o nouă fotografie a micului prinţ, care zâmbeşte cu gura până la urechi.

Poza a fost realizată după botezul fratelui său mai mic Louis. Putem să ne dăm uşor seama de asta, deoarece poartă aceleaşi haine ca şi atunci, o camăşă şi o pereche de pantaloni scurţi, de la un brand londonez de haine pentru copii, foarte apreciat de Ducesa Catherine.

Hainele prinţului devin „bestseller”

Ambele obiecte vestimentare au fost mai ieftine de 45 de lire şi cel mai probabil, stocul va fi epuizat rapid, deoarece toate hainele purtate de membrii familiei regale britanice devin bestseller. Mai ales cele pentru copii, având în vedere că Ducesa de Cambridge stabileşte adesea tendinţele pentru mămicile din înalta societate britanică şi nu numai.

Prinţul George s-a născut la 22 iulie 2013 în aripa Lindo a Spitalului St. Mary din Londra. Tot aici au venit pe lume şi fraţii săi, Prinţesa Charlotte şi Prinţul Louis.

George este primul nepot al Prinţului Charles şi este după bunic şi tată în linia de succesiune la tronul britanic.

Linia de succesiune la Tronul britanic

În timp ce Ducesa Catherine era însărcinată cu primul său copil, Parlamentul Marii Britanii a schimbat regulile de succesiune la tronul Regatului Unit. S-a introdus atunci primogenitura absolută, adică primul născut devenea şi primul succesor. De exemplu, chiar dacă primul copil al Prinţului William ar fi fost fată, ea ar fi fost cândva, Regină. Înainte de schimbare, primul născut bărbat ar fi trecut în linia de succesiune înaintea unor surori mai mari. Exemple concludente sunt Spania şi Suedia. Regele Felipe al VI-lea şi Regele Carl XVI-lea Gustaf au surori mai mari, dar coroana a revenit lor, fiind bărbaţi. Dar şi aceste două regate au schimbat regulile ca să permită primului născut, indiferent de sex, să urce pe tron.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Popularii spanioli au ales un tânăr tradiţionalist drept preşedinte
Pablo Casado, fostul purtător de cuvânt al Partidului Popular din Spania, în vârstă de doar ...