Casa memorială a scriitorului Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei a fost vandalizată cu trei înscrisuri antisemite

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Persoane necunoscute au profanat Casa memorială Elie Wisel, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Acestea au scris mesaje antisemite și pe fațada clădirii, anunță axanews.ro

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Maramureş, în prezent este în desfăşurare o anchetă și există deja un cerc de suspecți. Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România a solicitat administratorilor Casei memoriale „Elie Wiesel” din Sighetu Marmaţiei şi organelor judiciare şi de anchetă „să trateze cu maximum de responsabilitate” incidentul de vineri noapte, relatează Agerpres.

 

În zona în care se află imobilul din Sighet există camere de supraveghere, iar imaginile urmează să fie analizate de poliţişti care au deja un cerc de suspecţi.

 

De asemenea, preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că instituţia pe care o reprezintă condamnă astfel de manifestări antisemite şi îşi arată întreaga disponibilitate de a veni în sprijinul autorităţilor cu tot ce este nevoie pentru ca vinovaţii să fie identificaţi şi pedepsiţi pentru faptele lor.

 

Şi Ambasada Statului Israel la Bucureşti şi-a exprimat consternarea cu privire la „gestul îngrozitor de a vandaliza casa memorială a scriitorului Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei”.

 

„Ambasada condamnă acest act antisemit fără precedent şi are încredere că autorii gestului incalificabil vor ajunge cât mai repede în faţa justiţiei pentru a fi pedepsiţi. Ambasada Statului Israel a fost informată cu privire la faptul că autorităţile locale au îndepărtat deja înscrisurile antisemite şi, pe această cale, doreşte să le mulţumească pentru reacţia promptă”, se menţionează într-un comunicat al Ambasadei.

 

Scriitorului şi filozofului american de origine română Elie Wiesel, laureat al premiului Nobel pentru Pace, i-a fost conferită distincţia de Cetăţean de Onoare (post – mortem) al judeţului Maramureş, el fiind născut în Sighetul Marmației.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ministrul de interne, Carmen Dan, îi cere lui Iohannis să reproducă lozinca de pe străzi
Ministrul de Interne Carmen Dan a comentat sâmbătă, la România Tv, reacția lui Klaus Iohannis ...