Progresiștii europeni au certat-o pe Dăncilă pentru organizarea Referendumului

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Viorica Dăncilă a efectuat marți și miercuri o vizită la Bruxelles unde s-a întâlnit și a discutat cu liderii grupurilor partidelor politice din Parlamentul European. Premierul a participat, miercuri, la reuniunea grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, premierul discutând cu aceștia despre protestele din 10 august și reforma în domeniul justiției în România, informează Guvernul.

Pe 3 octombrie, Parlamentul European va avea o dezbatere pe marginea protestelor violente din 10 august și a statutului de drept în România.

Eurodeputata Ana Gomes şi-a exprimat dezaprobarea şi într-o postare pe Twitter, însoţită de o poză cu Viorica Dăncilă vorbindu-le social-democraţilor europeni. ’’Pe lângă reprimarea demonstraţiei din 10 august, partidul ei organizează un referendum împotriva egalităţii în ceea ce priveşte căsătoria. Asta e stânga??? E în conformitate cu valorile, agenda şi obiectivele grupului social-democraţilor? Nu cu ale grupului meu, asta e sigur!″, scrie Ana Gomes.

Iar europarlamentarul Christine Revault d’Allonnes-Bonnefoy a criticat ideea referendumului. ″E păcat pentru că familia noastră politică a luptat întotdeauna pentru drepturile LGBT″⁣, spune eurodeputată într-un răspuns pentru StirileProTV.

’’ Referendumul nu este îndreptată spre o anumită orientare sexuală sub nicio formă. Vom vedea ce va ieși dacă vor veni la vot. Partidul Social Democrat nu va face campanie… nu va face campanie… Este obligația tuturor să facă acțiuni ca să arate ce înseamnă acest referendum. Dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit unei înregistrări publicate de europarlamentarul Cătălin Ivan.

Dăncilă i-a transmis liderului grupului PPE că Guvernul e deschis dialogului pe tema protestelor

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis marţi liderului grupului Partidului Popularilor Europeni, Manfred Weber, în contextul dezbaterii care va avea loc, la începutul lunii octombrie, în Parlamentul European, că Guvernul român are dispobilitatea pentru dialog cu reprezentanţii instituţiilor europeni.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
OFICIAL: Cheltuielile europarlamentarilor rămân secrete
Parlamentul European nu trebuie să prezinte public ce fac deputații europeni cu cei 4.416 euro ...