Elon Musk, fondatorul Tesla, este oficial “penal”

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Miliardarul sud-african Elon Musk a fost dat în judecată de autoritățile americane pentru fraudă, din cauza unui mesaj pe Twitter. Luna trecută, afaceristul a scris că va scoate Tesla de pe bursă când valoarea unei acțiuni va atinge 420 de dolari, deoarece compania este atacată de speculanți și presată de rapoartele financiare trimestriale. Elon Musk a garantat că a asigurat deja finanțare din partea unui fond arab pentru o asemenea acțiune.

Supus supraveghierii tranzacţiilor bursiere pentru un mesaj pe twitter

Doar că posibilii finanțatori au spus că nu au stabilit nimic și după câteva zile, șeful Tesla a revenit și a spus că firma va rămâne pe bursă. Doar că răzgândirea a atras atenția agenției federale care supraveghează tranzacțiile bursiere, numită SEC.

Potrivit autoritățillor, care au intentat proces, Elon Musk nici măcar nu a discutat, cu atât mai puţin să primească vreo confirmare despre tranzacţie, inclusiv preţul acesteia, de la vreo potenţială sursă de finanţare”, a transmis Mediafax. Tweet-ul șefului Tesla și răzgândirea ulterioară au creat confuzie pe piețe și au afectat încrederea investitorilor, a spus SEC în plângerea depusă la un tribunal din New York.

Autoritățile americane doresc ca Elon Musk să nu mai poată conduce niciodată vreo companie listată la bursă, dar și să-i dea o amendă consistentă. Fondatorul Tesla a spus că procesul nu este justificat. Un profesor de drept de la Universitatea Stanford și fost membru al SEC, a afirmat pentru BBC că Elon Musk merită să fie pedepsit, dar nu prea rău, având în vedere că Statele Unite sunt liderul global în mesaje stupide pe Twitter (adică Donald Trump).

Musk a fondat PayPal

Elon Musk este creatorul sistemului de plăți online PayPal, prin care și-a făcut și averea. Apoi, în 2003, a fost printre co-fondatorii producătorului de mașini electrice Tesla. Primul automobil, Tesla Roadster, a fost lansat pe piață în 2008. Dar primul mare succes global a fost sedanul Model S, are a ridicat ștacheta în clasa premium și a devenit peste noapte cea mai dorită mașină de clienți și cea mai detestată de către construcții auto tradiționali. Au urmar Model X, primul SUV și Model 3, un sedan accesibil la preț. Până acum, circa 300.000 de mașini Tesla au fost produse, mai puține decât produce uzina Dacia din Pitești într-un an. Dar tehnologia revoluționară a firmei lui Elon Musk a schimbat întreaga industrie.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sifonăriile de partid dau semne de gripă
Partidele de opoziţie, în lipsa unor aptitudini şi convingeri politice, uzează tot mai des, prin ...