Atac polonez la adresa Germaniei: “Nord Stream 2 arată lipsa solidarității UE”

Valentin Borcea ECONOMIC Principal

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, s-a alăturat omologului său american, Donald Trump, în atacarea proiectulului ruso-german Nord Stream 2. Liderul de la Varșovia a declarat că insistența Germaniei de a continua gazoductul extrem de controversat, în ciuda opoziției unor state europene, arată clar că solidaritatea la nivelul UE este o minciună, a scris Radio Poland.

Germania merge impasibilă înainte cu proiectul Nord Stream 2

“Noi credem că proiectul va afecta interesele întregii Uniuni Europene și spunem asta cu tărie. Dar, se pare, strigătul nostru nu are ecou iar proiectul merge mai departe neabătut, împotriva intereselor unor state din Uniunea Europeană. Așa acționează o comunitate? Cred că oricine se uită la situație va spune că nu așa acționează o comunitate” – a spus Andrzej Duda după o întâlnire a președinților statelor din grupul de la Vișegrad.

Gazoductul va ameninţa securitatea energetică a Europei centrale şi de Est

Gazoductul Nord Stream 2, care va duce gaze din Rusia în Germania pe sub Marea Baltică, va amenința securitatea energetică a Europei centrale și de est și va face din Moscova un furnizor dominant pe piața europeană a gazelor, este de părere Andrzej Duda. Întregul grup de la Vișegrad a anunțat încă de acum doi ani să se opune proiectului Nord Stream 2, deoarece este unul politic, nu economic.

Impunerea cotelor de imigranţi, dar gazoductul se face fără consultarea statelor membre UE

Invocarea “solidarității europene” nu este întâmplătoare. Jean-Claude Juncker și alți lideri europeni au vorbit despre același principiu când au încercat să impună cote obligatorii de imigranți asupra tuturor statelor din blocul comunitar, la apogeul crizei. Polonia a fost printre țările care s-au opus cel mai puternic și cel mai vocal împotriva cotelor.

Criticile lui Andrzej Duda față de Nord Stream 2 sunt aproape la fel ca cele ale lui Donald Trump. Și Donald Trump a acuzat Germania că subminează independența energetică a UE din cauza înțelegerii cu Rusia, în valoare de mai multe miliarde de dolari. În plus, liderul de la Casa Albă reproșat Berlinului că vrea ca SUA să apere Europa de ruși, dar ca nemții să nu dea nimic pentru securitate și să facă în continuare afaceri cu dușmanul.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ministrul portughez al Apărării a demisionat, după ce arme grele au dispărut din depozite
Ministrul portughez al apărării a demisionat vineri la finalul unui incredibil caz de furt de ...