Bill Gates: Inegalitatea se combate prin capitalism

Valentin Borcea ECONOMIC OPINIE Principal

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a afirmat că sistemul capitalist este potrivit pentru combaterea inegalității economice, deoarece generează venituri din taxe care pot fi folosite pentru a distribui prosperitatea.

Într-o lume plină de socialiști de caviar, adică oameni care au averi fantastice și care laudă presupusele beneficii alea socialismului și chiar ale comunismului, declarația lui Bill Gates șochează prin onestitate și claritate.

Nu există un alt sistem mai eficient decât capitalismul

Fostul șef d el Microsoft a mai afirmat că i-ar fi greu să-şi imagineze un sistem capabil să asigure oamenilor acces la medicamente, electricitate şi alfabetizare la fel de bine ca sistemul capitalist.

„Nu există dovezi că un sistem alternativ ar funcţiona bine,” a menţionat Bill Gates într-o întâlnire cu presa în capitala germană. Un sistem economic capitalist permite reglarea fiscalităţii astfel încât să ajute la distribuirea prosperităţii, a mai adăugat Bill Gates, citat de Agerpres.

Venezuela, un bun exemplu, la așa nu

Multimiliardarul american a amintit că sunt ţări care au ales altă cale şi au eşuat, în opinia multora. Nord-coreenii duc o „viaţă îngrozitoare,” iar exemplul Venezuelei a arătat ce se întâmplă când preţurile sunt fixate de stat. În statul latino-american, țara de pe glob cu cele mai mari rezerve de petrol, oamenii au ajuns să mănânce carne stricată, deoarece altceva nu găsesc, a scris BBC.

Bill Gates se află la Berlin pentru reuniunea anuală a iniţiativei caritabile Grand Challenges, printre ai cărei cofondatori se numără. Considerat mult timp cel mai bogat om din lume, Gates se află în prezent pe locul al doilea în clasamentul realizat de Forbes, cu o avere estimată la 90 de miliarde de dolari, după fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care are 112 miliarde de dolari.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Matteo Salvini: Arrivederci Merkel, Schulz e Juncker!
“Arrivederci Merkel, Schulz e Juncker!“ Acesta a fost salutul liderului naționalist italian și ministru de ...