Elena Udrea rămâne în arest. Cererea de eliberare, respinsă

Valentin Borcea POLITIC Principal

Un tribunal din Costa Rica a respins cererea de eliberare e Elenei Udrea din arestul preventiv în care se află de o lună. Verdictul a fost fix la jumătatea celor două luni de detenție la care a fost condamnată fosta deputată, a scris portatul de știri AmeliaRueda.com, care citează o informație primită de la purtătorul de cuvânt al Ministerului de Justiție din Costa Rica. Reamintim că Elena Udrea a fost arestată pe 3 octombrie în San Jose, capitala țării, în baza unui mandat emis de Interpol. În aceeași zi, la doar câteva ore distanță, a fost prinsă și Alina Bica, fosta șefă a DIICOT.

Două luni de puşcărie, până ce statul român termină documentele de extrădare

Afaceristul Cornel Tăbăcaru, stabilit în Costa Rica, a spus că atât Udrea cât și Bica ar fi avut vreo șansă de izbândă la recurs, doar dacă s-ar fi întâmplat ceva în procedura de după arestare. În alte condiții, spune omul de afaceri, șansele celor două de a scăpa din arest sunt nule.

„Se confirmă ce am spus eu. Ele probabil vor ataca în continuare decizia de a rămâne în spatele gratiilor. Termenul de două luni despre care se tot vorbește este cel cerut de Interpol autorităților române pentru a depune toate actele pentru extrădare. Ministerul Justiției din României și-a făcut treaba, dar acesta este termenul. După aceste două luni, procedura de extrădare din Costa Rica durează luni de zile. Ele sunt în continuare solicitante de refugiu. Au o calitate, nu un statut. În acest moment sunt 20 000 de cereri de azil, nu sunt doar ele. Oameni buni care vă uitați la televizor de dimineață, e clar,  ele puteau să conteste decizia doar dacă s-ar fi întâmplat ceva în procedura de arestare, adică să fie ceva care s-a schimbat din momentul arestării și până acum,” a spus Cornel Tăbăcaru la Antena 3, citat de DCNews.

Tatăl copilului lui Udrea zice pe facebook că se simte puternic în braţe cu micuţa

După aflarea deciziei tribunalului, Adrian Alexandrov, partenerul Elenei Udrea și tatăl fetiței sale, a postat pe Facebook o poză cu el, ținându-și în brațe copilul. Fotografia era însoțită de comentariul “mă simt puternic.”

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a anunţat pe 17 februarie că se află în Costa Rica. În aprilie, Elena Udrea transmitea, prin intermediul avocaţilor săi, la procesul „Gala Bute,” că ar avea statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Ea a spus tot atunci şi că este însărcinată cu gemeni. La finalul lunii martie, Elena Udrea transmitea însă, prin intermediul înscrisurilor depuse de avocaţii săi, că a pierdut unul din gemeni. Două luni mai târziu, pe 5 iunie 2018, fostul ministru a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.

Imediat, Poliţia Română cerea instanţei mandat european de arestare şi urmărirea internaţională a Elenei Udrea, iar tot atunci ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţa că extrădarea este posibilă şi fără un tratat bilateral cu Costa Rica şi că Ministerul se va ocupa de transmiterea cererii de extrădare, a scris Mediafax.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Funeralii de șapte zile și onoruri regale pentru patronul de la Leicester City
Funeraliile lui Vichai Srivaddhanaprabha, patronul clubului britanic de fotbal Leicester City, decedat săptămâna trecută după ...