Președintele Japan Airlines își taie din salariu după ce mai mulți piloți au fost prinși beți

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal

Compania aeriană niponă Japan Airlines (JAL) a decis să înăsprească alcooltestele pentru piloții săi, după ce 19 dintre ei au încercat să se urce la manșă în stare de ebrietate, doar în ultimul an. Cursele fie au fost întârziate, fie au fost aduși piloți de schimb. Președintele firmei a decis să-și taie propriul salariu cu 20%, din cauza acestor probleme.

Pasagerii, conduşi cu două sticle de vin la „bord”

Cel mai recent incident a avut loc în octombrie, pe aeroportul Heathrow, a scris BBC. Un copilot japonez a fost arestat după ce a fost depistat cu o alcoolemie de nouă ori mai mare decât limita legală în Marea Britanie. Bărbatul de 42 de ani a trișat la testul obligatoriu al companiei, deoarece nu a suflat cum trebuie în aparat și a stat departe de ceilalți doi piloți, care trebuiau să-l supravegheze.

Dar japonezul a fost prins de către oficialii aeroportului londonez, cu 50 de minute înainte ca zborul spre Tokyo să decoleze. Pilotul a recunoscut că băuse două sticle de vin și cinci cutii de bere într-un interval de șase ore, în seara precedentă.

În timpul audierilor de la Ministerul japonez al Transporturilor, Japan Airlines a recunoscut că folosește niște aparate foarte simple, care pot fi folosite ușor, pentru testarea alcoolemiei piloților. De asemenea, echipajul se testează reciproc, fără vreo implicare din exterior, ceea ce face problemele ușor de ascuns.

Drept răspuns, Japan Airlines a anunțat că va pune în aplicare reguli mult mai stricte, anume piloții nu vor avea voie să bea nimic cu 24 de ore înainte de zbor (legea din Japonia prevede doar 8 ore), pe toate aeroporturile unde zboară compania,  vor fi introduse alcoolteste independente cu aparate mai performante, a scris cotidianul Asahi Shimbun.

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Oficial: Kilogramul nu mai este kilogram!
Oamenii de știință, reuniți la Versailles în cadrul Conferinței Generale pentru Măsuri și Greutăți, au ...