Viza Papei Francisc în România, eveniment unguresc? Budapesta așa ar vrea!

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal SOCIAL Uncategorized

Budapesta dă bani pentru pregătirea vizitei Papei Francisc în România

Trenuri speciale pentru pelerini și zeci de mii de euro alocate autorităților locale ca să facă pregătiri. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile pentru vizita Papei Francisc în România anunțate de către guvernul UNGARIEI!

Secretarul de stat maghiar pentru Biserică, Minorități și Relația cu Societatea Civilă, Miklos Soltesz, a venit la Șumuleu Ciuc, una dintre localitățile pe care în care se va opri Suveranul Pontif, ca să spună că Budapesta va sprijini autoritățile locale cu 60.000 de euro. Banii vor fi folosiți pentru pregătirea vizita papală, a anunțat oficialul guvernului condus de Viktor Orban. De asemenea, călugării franciscani din Șumuleu Ciuc vor cere și ei bani de la Ungaria, care a promis deja că îi va ajuta.

Miklos Soltesz/Hungarytoday.hu

Trenuri speciale pentru pelerinii din Ungaria

Miklos Soltesz a spus că vizita Papei Francisc la Șumuleu Ciuc este un moment istoric, care poate promova reconcilierea între popoare și integrarea minorităților. Oficialul a încurajat prezența în număr cât mai mare a catolicilor la slujba de pe 1 iunie din localitatea ardelenească.

De asemenea, trenuri cu pelerini vor pleca din Budapesta, Szombathely și Miskolc și se vor uni la Püspökladány. Garnitura unită, care va fi formată din 17 vagoane, va ajunge de dimineață la Miercurea Ciuc, astfel încât credincioșii veniți din Ungaria să poată participa la slujba papală. Trenul special se va întoarce acasă în aceeași zi. Un alt oficial maghiar, secretarul de stat Attila Fülöp a afirmat că această cursă va contribui nu doar la experiența religioasă a pelerinilor, dar și la „evenimentul național maghiar” în totalitatea sa.

Tren cu pelerini ungari / Hungarytoday.hu

Predica Papei Francisc de la Șumuleu Ciuc, tradusă în ungurește

Papa Francisc va ține liturghia în latină, dar predica va fi în italiană și tradusă în ungurește. Un cleric maghiar, care îl va ajuta pe Suveranul Pontif, a spus că vizita papală de la Șumuleu Ciuc este un eveniment foarte important pentru secui, care au fost mereu loiali Romei și Bisericii Catolice.

Portalul de știri Hungary Today, sintetizează importanța vizitei Papei Francisc la Șumuleu Ciuc: va fi pentru prima oară când un Suveran Pontif ajunge în Transilvania, destinația este în inima ținutului secuiesc, o zonă locuită mai ales de către unguri iar pelerinajul are legătură cu ungurii catolici, deoarece românii sunt ortodocși.

Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc / Hungarytoday.hu

Pelerinajul catolic de la Șumuleu Ciuc, tradiție maghiară de secole

Pelerinajul catolic de la Șumuleu Ciuc, unde există un o statuie făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, este un eveniment anual vechi de peste 400 de ani, la care participă anual sute de mii de credincioși. Vizita Papei Francisc va avea loc cu o săptămână înainte de acest moment.

Suveranul Pontif va ajunge în România pe 31 mai și va sta în țara noastră până pe 2 iunie. Liderul catolic se va opri în București, Iași, Șumuleu Ciuc și Blaj, capitala greco-catolicilor. Francisc este al doilea papă care vine în România, precedentul fiind Papa Ioan Paul al II-lea. Atunci, Biserica Ortodoxă Română s-a opus unei vizite papale în Transilvania, tocmai din cauza tensiunilor etnice româno-maghiare.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Donald Trump își trimite spionii înapoi la școală
Donald Trump a lansat un atac la adresa serviciilor de informații de americane, pe care ...